Vår drömresa börjar ta form – ett halvårs äventyr med familjen väntar

Nästa år slänger vi in barnen i en liten Opel och drar iväg på den ultimata roadtrippen till Mongoliet! Det känns nästan helt obeskrivligt… Tänk att spendera ett halvår med att upptäcka världen tillsammans. Kanske funderar några av er på varför det blir just Mongoliet, och varför just nu? Precis som med det mesta i livet så är det en blandning av drömmar, ambitioner och tillfälligheter.

När min pappa gick bort förra sommaren och hans gamla Opel Combo skulle säljas köpte vi den utan att tveka. Redan då fanns drömmen om att bygga om den till bobil och ta hela familjen till Mongoliet någon gång… Under sommarens ledighet kände vi båda att nu fasiken är det dags,  det är nu eller aldrig… Det är så enkelt att bara gå och drömma, men aldrig ta steget och faktiskt VÅGA.

Ni som kände pappa skrattar ni säkert gott åt tanken att hans bil ska ut på en resa över halva jordklotet. Min pappa hade aldrig flugit och aldrig varit utomlands. Något han gärna påpekade titt som tätt (oftast tätt) och satte ett stort värde i. ”Jag har aldrig…” var någonting som pappa sa med en blandning av bitterhet och stolthet om det mesta han inte provat på…  Så om han visste vilket äventyr hans älskade Opel Combo ska ut på hade han säkert bara fnyst och skakat på huvudet 😉 Men nu skulle ju inte detta inlägg handla om min pappa; utan om vår resa med hans gamla bil…

Vi har plan på resrutt, men den innefattar än så länge bara en lista med länder; genom Östeuropa ner till Turkiet, Georgien, Armenien & Azerbajdzjan och sedan vidare genom ett gäng -istan länder (Turkmenistan, Uzbekistan, Tadzjikistan, Kirgizistan & Kazakstan) och sedan Mongoliet. Därefter vet vi inte alls vart vi bär av, kanske fortsätter vi med bilen mot Asien eller så lämnar vi den på vägen och tar oss vidare med tåg eller flyg. Vi tar helt enkelt (som vanligt) planerandet inför resan med ro och lämnar allt efter Mongoliet helt blankt.

I veckan fick jag beviljat tjänstledigt ett halvår, med start i augusti 2019, så nu kan vi börja planera på allvar!  Tänk – om ett år kanske vi precis har stannat för natten och bäddat ner oss i vår lilla bobil någonstans på väg mot de stora stäpperna i Centralasien 🙂

Översta bilden är från 2008/2009 någonstans i Sahara under vår roadtrip till Burkina Faso.

4 reaktioner till “Vår drömresa börjar ta form – ett halvårs äventyr med familjen väntar”

  1. Så coolt! Passa på! Om inte minst innan ert äldsta barn börjar förskoleklass och därmed skolplikt, åren går snabbare än man tror. Skolorna är så hårda och beviljar knappt ledighet alls vilket är vårt största problem med att resa.
    Så roligt att följa era resor!

    1. Det är lite så vi tänker 🙂 Edvin börjar förskoleklass hösten 2020, så vi kände att vi var tvungna att åka innan dess… Ser inte fram emot skolan och begränsad ledighet…

  2. Nå, det kan man kalla äventyr det! Coolt! Skulle gärna göra detsamma men jag har noll koll på bilar och är rädd för centralasiatisk trafikrytm?. Har ni sett Team Bachstad på tv, norrmännen som körde mongolrally från Tjeckien till Mongoliet? Ligger ute på nrk.no. Kan vara en del tips.

    1. Ja, vi hoppas det blir ett riktigt äventyr 🙂 Jan har åtminstone lite koll på bilar (ganska tacksamt när man åker med egna fordon!) och trafikrytmen ska vi nog klara av 🙂 Tack för tipset om Team Backstad, det ska vi kolla in!

Kommentarer är stängda.