Om familjen Axelsson

Vi är en familj på fyra som bor i en liten by utanför Göteborg. Jag och Jan träffades i Thailand 2006 och har sedan dess bott tillsammans. År 2012 blev vårt drömhus till salu och då var det bara att slå till! Huset är vår fristad och båda två gillar inredning och är ”gör-det-självare”. När vi inte är ute och reser så har vi oftast nåt projekt med huset.

Vårt hus, fotat hösten 2016

Jan har sedan slutet av 80-talet varit ute och rest så mycket som möjligt. Han har varit i långt över 100 länder och rest som backpacker i stora delar av Afrika, Asien, hela Sydamerika (det är bara i Guyana, Surinam och Franska Guyana som han inte varit i), Nordamerika och Latinamerika. Han har även rest Transsibiriska järnvägen (som är en av mina drömresor!) samt rest landvägen hem från Indien genom Pakistan och Turkiet. Denna sida kommer dock endast att handla om resor som vi gjort tillsammans, som alltså ägt rum efter 2007 (om inte jag får oförskämt mycket tid och hinner lägga in även hans tidigare resor…).

Jag & Jan – Key West, januari 2013

När jag träffade Jan vintern 2006/2007 var jag ute på min första långresa, som de flesta andra gick den till Thailand. Sedan dess har det blivit flera resor per år och många länder har bockats av på listan, jag har varit i över 90 länder. Under tiden har jag utbildat mig till Civilekonom, tog examen 2012. Just nu arbetar jag som ekonom på Högskolan i Borås.

I oktober 2014 blev vi en liten familj, det var då Edvin föddes och livet tog en helt ny vändning. Kunde man resa med småbarn? Kunde man till och med resa som backpacker? Detta var vi givetvis tvungna att testa på! Så när Edvin var tre månader gammal drog vi iväg på första resan, den gick till Vietnam, Kambodja och Thailand. Vi reste runt en hel del och insåg att det visst går att resa med små! När Edvin sedan var 9 månader åkte vi jorden runt (Japan, Alaska, Canada och USA). När han var ett år åkte vi till Filippinerna och Hongkong och när han var 1,5 åkte vi till Seychellerna och Dubai. Sedan kom lillasyster Alice…

Edvin på Maldiverna, februari 2017
Edvin på La Digue – Seychellerna 2016

I augusti 2016 blev vår familj komplett när Alice kom till världen. Eftersom vi redan testat på att resa med barn bestämde vi oss för att ge oss iväg redan när hon var 2,5 månader. Under november 2016 reste vi Oman och Indien. Resa med två barn var så klart något annorlunda, men det funkade utmärkt! I februari 2017 drog vi därför iväg på andra resan som en familj på fyra. Nu blev det Maldiverna och Sri Lanka under en månad. Sommaren 2017 packade vi in oss i vår husbil och drog iväg 6 veckor på husbilssemester genom Europa. Sedan dess har resorna fortsatt… Se mer under Våra Resor och Lista över besökta länder.

Alice chillar på verandan – Palolem Beach, Goa, november 2016