En första natt i Toto och lite mer bobilsfix

 Vi lider av nån typ av varannan-dags-syndrom just nu, när vi ena dagen känner att vi kommer hinna färdigt och nästa dag känner smått panik för att vi ALDRIG kommer hinna. Så just nu lägger vi mycket tid på bilen, men vi försöker ända att hitta på nåt kul med barnen varje dag. Som tur är bor vi i en idyllisk by på landet med många sjöar runt om. Det räcker att åka ner en sväng till sjön eller gå på en promenad tycker barnen att det är ett riktigt äventyr.

I lördags kväll körde vi ner med Toto till en sjö i närheten. Det blev ett perfekt avbrott och dessutom fick vi testa på bobilslivet. För er som undrar – Ja, det var ganska trångt, men faktiskt helt okej! Barnen lekte på stranden, Jan fiskade och jag gjorde yoga på brygga. Alla nöjda helt enkelt! Vi lyckades sova till halv åtta snåret och efter lite frukost var det bara att köra hem och fortsätta bygga på Toto.

Vi har hunnit med en hel del den sista veckan, nu är reservdäcket och en skyddsplåt fastsatt under bilen. Alla gardiner och myggnät är på plats och jag har sytt färdigt tältet över bagageluckan. Jan har byggt ett tackräcke och satt fast takboxen och en markis (ombyggd rullgardin) på taket. Vi har även bytt bilstereo, satt in ett extra batteri i bodelen med uttag för fläkt, kylskåp samt laddning av mobiler etc.

Nu är det mest småfix kvar, förutom köksdelen. Jan har byggt en ställning för gasolköket, men det är i princip det enda som är gjort. Så nu måste vi bygga lite smarta lådor för förvaring av bland annat kastruller, tallrikar, glas och bestick. Det tar vi imorgon.. Sedan väntar jobb för Jan onsdag och torsdag. Fredag hade vi tänkt ha det mesta färdigt, men det lär bli packning som står på schemat om jag känner oss rätt.

Det här är största projektet som återstår – bygga köksdelen bak i bilen…

Vi har i alla fall bokat färjebiljetter nu, på lördag åker vi från Trelleborg till Świnoujście. Det innebär att vi har fyra dagar kvar (och Jan jobbar två av dessa)… Önska oss lycka till 😉

6 reaktioner till “En första natt i Toto och lite mer bobilsfix”

 1. Ser ut som ni har allt under kontroll! Antar att barnen älskade att sova i bilen. Kram på er

  1. Edvin sa på morgonen ”Det var supermysigt!” Så barnen är nöjda (och är barnen nöjda så är vi det också ?) Kram

 2. Men shit vilket äventyr! Så grymma ni är och vad ni har fixat! Skall bli så roligt att följa och se hur bilen ser ut??✨ Håller tummarna för att ni får allt gjort i tid och kan njuta sista kvällen?☀️?? Kram från familjen Folkesson i Falkenberg

  1. Tack! Än så länge håller planen, så jag hoppas på en lugn fredag ? Hoppas allt är bra med er! Kram från oss!

   1. Allt är bra med oss??? vi har ju fått en liten grabb till sedan Zanzibar så det är fullt upp?❤️ blir ju super inspirerad över att packa in hela familjen i en liten buss och åka världen över…får följa er och få så mycket tips som möjligt ??✨??

    1. Grattis! Vad kul med en liten till! Förstår att det är fullt upp ? En buss världen över låter som en bra idé! Satsa på det ???

Kommentarer är stängda.