Äventyret har börjat – nu är vi i Polen

Nu är vi på väg! Den sista veckan har vi verkligen haft fullt upp, men vi lyckades få allt färdigt. Vi fick ett kök på plats och hann med alla andra tusen grejer som hör till när man ska vara borta i flera månader och ha ett helt hem med sig. Det blev precis som jag trodde, på fredagen blev det packning av allt i bilen och fixa iordning hemma. Det kom förbi lite grannar och vänner titt som tätt under dagen och önskade oss en trevlig resa. Älskar att bo på landet där alla ser efter varandra 🙂 Under fredagen kändes det inte som att vi snart skulle ge oss ut på en lång resa, dagen gick i ett och rätt som det var så var det kväll. Vi kom i säng ganska sent och ställde klockan på fyra. Eller Jan lyckades ställa sin på 4.50, så det var tur att jag också ställt min… Strax efter fem körde vi hemifrån mot Trelleborg där vi skulle ta färjan till Swinoujscie. Vi kom fram en kvart innan incheckningen stängde, bra tajmat med andra ord 🙂

Färjan tog 7 timmar, men gick hur smidigt som helst. Vi varvade soldäcket med att sitta inne och läsa böcker, äta Singoalla, leka med bilar och kolla lite på TV. Ni som åkt färja vet att det inte väntar någon kulinarisk upplevelse. Om man inte äter kött så är utbudet dessutom väldigt begränsat, så det fick bli pommes för min del. Alla blev mätta och det är väl det som räknas.

Ombord på Nils Dacke mot Swinoujscie

Vi var framme i Polen strax innan 17 och kollade in en ställplats i byn Wolin, strax efter färjan. Det var mängder av folk överallt och vi insåg ganska snart att det nog var något event i byn. Mycket riktigt det var Festival of Slavs and Vikings med folk från hela Europa på besök. Varenda parkering, camping och ställplats var fulla, så vi körde vidare. Med en jävligt missnöjd Alice i bilen lyckade vi köra en timme söderut, till byn Morzyczyn och Camping Hania som låg precis vid en sjö. Vi slängde snabbt ur cyklarna och gav oss iväg på cykelpromenad längs med stranden. Det var massor med folk och matstånd överallt. Det visade sig var en festival (Gastro week Festival) i denna byn också. Vad är oddsen för det tro?! Vi stannade ute till klockan tio och käkade Burritos, Tacos och Quesadillas. Så jäkla gott! Efter en lång dag som avslutades med några timmar ute och x antal kilometer cyklande för barnen så var alla trötta och vi somnade gott i Toto.

Stranden vid Morzyczyn

Vi vaknade runt klockan åtta och ordnade frukost, sedan höjde vi upp sängen i taket och packade in alla saker på sin plats igen. Det är verkligen compact living där varje sak åtminstone bör ha sin plats, men vi har inte riktigt kommit dit ännu. Efter några nätter till så har vi nog fått kläm på det 🙂

Frukost på Camping Hania

2 reaktioner till “Äventyret har börjat – nu är vi i Polen”

Kommentarer är stängda.