Bogota – staden jag måste besöka igen!

Redan när vi satt i vår Uber på väg från flygplatsen in mot Bogota så älskade jag staden! Det var graffiti på husväggar och murar, staden var minst sagt färgstark. När vi senare strosade runt i La Candelaria var det gott om folk längs med gatorna och en härlig atmosfär… Det var dessutom vackra byggnader överallt – det här var en stad helt i min smak!

På fredagen (8/11) tog vi färjan från Ilha Grande klockan 10 på morgonen. Tunga regndroppar började falla när vi stod i kön till färjan. Innan klockan 12 var vi framme i Angra dos Reis och tog bussen från färjan till busstationen. Vi behövde inte vänta länge, redan 12.30 satt vi på en buss som tog oss mot Rio. Det var inte fullt så vi kunde alla sitta på ett varsitt säte. Tre timmar senare var vi framme. Denna gången bestämde vi oss för att bo nära flygplatsen, eftersom vi skulle försöka komma med ett flyg till Bogota reda klockan 06.30 följande morgon.

Vi tog en Uber från busstationen (Rodoiária Nova Rio) till Ilha do Governador där vi fixat ett rum. Vi har åkt mycket Uber på resan, men nu hade vi lite otur. Först tog det en evighet innan vi fick tag på en bil, sedan körde bilen vi fått fel och tillslut blev vi avsläppta en bit ifrån lägenheten… Så kan det gå 😉 Efter att vi lagt in våra väskor gick vi ner mot vattnet och åt när solen gick ner över vattnet. Det blev en trevlig sista kväll i Rio och Brasilien.

På lördagen (9/11) gick vi upp innan 04 och packade iordning våra väskor. Sedan gick vi ut till gatan och tog en Uber till flygplatsen. Vi fick checka in väskorna, men fick inga säten. Det fanns några platser kvar, så vi var ganska säkra på att vi ändå skulle komma med planet. På väg till gaten gick vi förbi ett cafe, där det stod två sniglar som det gick att gunga lite på. ”Vilken tur att det fanns en lekplats!” utbrast Edvin och båda två lekte tills vi gick bort till gaten. Det krävs inte mycket för att våra barn ska vara nöjda 🙂

Väl framme vi gaten fick vi platser och kunde borda planet. Flyget tog nästan sju timmar, men som vanligt gick tiden fort. Vi ställde tillbaka klockan två timmar, så när vi landade var klockan inte ens 12 och vi hade hela dagen på oss att upptäcka Bogota. Staden är en av de högsta huvudstäderna i världen och ligger på 2640 meter över havet. Om vi inte hade varit på höga höjder på vår bilsemester med Toto så kanske vi hade känt av den höga höjden, men nu märkte ingen av oss ens en släng av höjdsjuka. Jag läste någonstans att när en acklimatiserat sig till hög höjd så sitter det i ett halvår. Tur för oss!

Vi tog en Uber till området La Candelaria och hittade en liten lägenhet med ett Pentry för en helt okej peng. Vi slängde in väskorna och sedan gick vi ut. Jag gillade Bogota direkt! Vissa städer har DET och vissa inte. Bogota hade definitivt DET. Vi var ganska nöjda med att bara gå runt på gatorna och suga in atmosfären, men vi hann med en tur till Museo del Oro (eller guldmuseumet) innan vi trötta gick tillbaka mot rummet. Första dagen i Bogota gick alldeles för fort!

Jag blev förvånad när vi gick ut på Bogotas gator på söndagen (10/11). Mängder av gator var avstängda för biltrafik och det var fullt av folk som cyklade och promenerade på vägarna. Gatorna fylls av gatustånd med allt du kan tänka dig i matväg – hamburgare, arepa (majsbröd), kaffe, canelazo (kaneldricka) och all sorts frukt. Du hittar dessutom försäljning av leksaker, kläder, solglasögon och allt möjligt längs med vägkanterna. Det var som en stor folkfest! Jag fick veta att detta hände VARJE söndag. Över 100 km bilvägar stängs av för bilar och öppnas istället för cyklister och fotgängare. Tänk om andra ständer kunde gör likadant, varje söndag?! Det vore ju fantastiskt!!

Vädret var ganska kallt och regnigt under vårt besök i Bogota, så vi bestämde oss för att åka mot värmen och Cartagena redan efter två nätter. På måndagen (11/11) tog vi en Uber mot flygplatsen. Det finns sjävklart mängder av saker som vi missade under vår korta visit. Det sparar jag till nästa gång! För hit ska jag igen, men kanske under sommaren när vädret är bättre. Nu tar vi oss istället till värmen och kusten. Cartagena har tydligen en vacker gammal stad och stränderna en bit ifrån ska vara magiskt vackra.

En kommentar till “Bogota – staden jag måste besöka igen!”

Kommentarer är stängda.