Strandhäng i Punta Grande & Scala dei Turchi

I lördags kom vi fram till Punta Grande och en ganska full ställplats precis vid vattnet. Det verkar som att många italienare är ute med sina husbilar på helgerna, och då fylls ställplatserna snabbt på, men vi hade tur och fick en plats mot havet. Efter en sen lunch så gick vi ner på stranden. Det kändes lyxigt att bo precis vid strandkanten, efter Spiaggia Calamosche där vi var tvungna att gå några kilometer för att komma till havet. Vattnet var dessutom varmt och lugnt, perfekt för Edvin & Alice! Det blev en riktigt härlig kväll, som spenderades på stranden till klockan åtta.

När vi gick upp igår så bestämde vi oss för att gå till Scala dei Turchi (eller turkiska trappan) direkt efter frukost. Det är en klippformation som består av kalk och vit marmor, som låg strax över 2 km bort. Självklart somnade Alice i min famn på vägen dit, tur att man fått lite armmuskler på köpet när man blev mamma 😉 Vi var framme runt 11 och hade inga större förväntningar, men alla blev positivt överraskade (förutom Alice som sov då förstås 🙂 ). Det var faktiskt ganska mäktigt att se den klarvita trappan som gick rätt ut i havet. Vi hade tänkt gå upp till toppen hela familjen, men det var ganska halt, så Jan fick gå ensam upp.

Resten av dagen spenderades mestadels vid husbilen. Det var ganska blåsigt, så att ligga på stranden var inget alternativ. Det var ganska skönt att bara hänga vid husbilen och ta det lugnt. Eller lugnt och lugnt, vi hann faktiskt med en strandpromenad även på eftermiddagen. På kvällen grillade vi och efter det kollade barnen på Minons. Vardag i husbilen 🙂

En kommentar till “Strandhäng i Punta Grande & Scala dei Turchi”

Kommentarer är stängda.