Autobahn, alpvägar, sagoslott & till slut Florence

Dagarna går så fort när man sitter i husbilen och kör mil efter mil. Nu har vi redan lyckats köra igenom hela Tyskland, sett ett sagoslott, kört genom Fernpasset och Brennerpasset i Österrike, korstat gränsen till Italien och tagit oss hela vägen till Florence!

Fredagen var första dagen i Tyskland och den spenderades på autobahn. Vi körde runt 90 mil från Sassnitz till en ställplats mellan Nürnberg och Augsburg. Vi var framme efter 20 på kvällen och då var receptionen redan stängd. Jan gick ut och snackade ned en gubbe som bodde på ställplatsen och fick honom att låsa upp grinden och låna ut sin nyckel till toaletten och duschen. Kanske var han rent av bara en vänlig själ, eller så kände han hur mycket vi luktade och insåg hur väl vi behövde en dusch 🙂 Vi hade inte duschat sedan vi lämnat hemmet fem dagar tidigare…

Efter en god natts sömn hade det redan hunnit bli lördag och vi började köra mot Neuschwanstein. Det är ett sagoslott som säga ha inspirerat till Disney-loggan. Det är också ett slott som vi har planerat att besöka sedan vår första mc-semester i Europa tillsammans för 11 år sedan. Av någon anledning har det aldrig blivit av, men nu hade vi bestämt oss – nu ska vi se det där slottet! Innan lunch var vi framme och kunde redan på avstånd skymta slottet uppe på klippan. Väl inne i byn nedanför slottet märkte vi vilken turistattraktion det är. Fulla parkeringsplatser, folk överallt, souvenirbutiker och restauranger trängdes på gatorna. Det var dessutom över fem timmars väntetid för en tur inne slottet… Efter att vi gått runt en stund så bestämde vi oss för att köra vidare, nu hade vi ju ändå sett slottet… Visserligen bara på avstånd, men det räknas väl ändå?! 🙂

Resen av lördagen spenderades på slingriga vägar på alperna. Gränsen till Österrike låg bara några mil från slottet och sedan väntade både Fernpasset och Brennerpasset innan vi passerat gränsen till Italien. Vi hade bestämt att vi skulle stanna innan kl 18 och sagt och gjort, vid 17.45 svängde vi in på en ställplats precis efter gränsen i staden Vipiteno. Nu var det äntligen lite varmare och barnen sprang ute och lekte hela kvällen.

Under söndagen körde vi från den italienska gränsen till Florence. Vi körde på stora motorvägar som hela tiden varvades mellan bro och tunnel. Den längsta tunneln var på över 8,7 km… Det blev inte lika många timmar i husbilen som dagarna innan och redan kl. 16 hade vi kommit fram till en ställplats strax utanför Florence. Nu kunde vi, för första gången på resan, äntligen plocka fram utemöblerna och äta kvällsmat ute!

Idag står en tur in till Florens på schemat!