Äntligen är vi på väg – Sassnitz nästa!

När jag kom hem från jobbet i fredagskväll bokade vi färjan och därmed var startskottet för årets semester bestämt… Tre dagar senare, på måndagen, skulle vi åka Trelleborg-Sassnitz. Men innan vi kunde åka hade vi en hel del saker att fixa. Inte minst eftersom Jan varit iväg på tre veckors semester och bara hunnit vara hemma i några dagar… Så på lördagen åkte vi in till Alingsås och handlade en jäkla massa mat. Sedan var det dags att städa ur husbilen och börja packa lite smått. Under tiden bytte Jan också olja och filter på husbilen och servade cyklarna. Sedan hade lördagen gått och vi avslutade dagen med att ligga i husbilen hela familjen och kolla på film.

På söndag eftermiddag väntade släktkalas hos barnens kusin och när vi året frukost kände vi – äh, vi sticker direkt efter kalaset! Då fick vi lite bråttom och började packa husbilen och städa iordning hemma. Vi hade bestämt att vi skulle åka vid 15 och vid 15.07 sladdade vi ut från uppfarten hemma. Nu var vi äntligen på väg!!

Efter kalaset åkte vi till några vänner i Göteborg. Efter en fika där körde vi några mil söderut och stannade i Lerviks Gästhamn. Barnen sov när vi var framme på kvällen och det första Edvin frågade när han vaknat var ”Är vid stranden nu?” Han blev mäkta imponerad när jag drog upp gardinen och havet var precis utanför fönstret!

Efter frukosten började vi köra mot Falkenberg och ett fikastopp hos min mormor. Vi brukar stanna till där när vi kör söderut… Nu har vi precis ätit lunch och är på väg mot Trelleborg. Imorgon vaknar vi upp i Tyskland och då har semestern börjat på riktigt 🙂