Oväntat besök i Ekeby – inget Sassnitz än på ett tag…

Ungefär precis när jag tryckt på ”Publicera” på gårdagens inlägg började hela husbilen gunga och skaka på motorvägen. Sekunderna efter flög bakdäcket av och vi körde 100 km/h på bakaxeln utan bromsar med eldgnistor sprutande bakom bilen! Jan lyckades få stopp på bilen i kanten utan några mer missöden. Han gick ut och hämtade bakdäcket, under tiden kollade jag till barnen (som fortfarande sov!) och ringde försäkringsbolaget. Det gick fort att fixa assistans och när jag ringt klart alla samtal väckte jag upp barnen och fixade fika. Båda barnen var riktigt nöjda med att bärgningsbilen skulle komma 🙂

Så istället för en båtfärja till Sassnitz på kvällen blev det bärgningsbil till Ekeby… Edvin & Alice var minst lika glada för det, åka bärgningsbil var ju riktigt kul! Vi var framme i Ekeby strax före 17 och då hade verkstaden redan stängt. Så vi blev uppställda framför verkstaden och fick vänta tills dom öppnade nästa dag. Vi tog en promenad till byn och när vi var tillbaka vid husbilen fixade vi kvällsmat och kollade på Monkey. Kanske inte bästa filmvalet i en liten husbil, med två små barn som skulle leka apor… Kvällen blev minst sagt livad och både Edvin och Alice hoppade runt i husbilen 🙂

Promenad från verkstaden in till Ekeby på kvällen

Imorse vid 7 fick verkstadskillarna här en glad överraskning, det är inte varje dag som någon campar utanför porten 🙂 Nu verkar det som att vi blir stående här i någon dag, men försäkringsbolaget har gått med på verkstaden fixar bilen körklar så att vi kan fortsätta semestern! Körklar innebär byte av däck, fälgar, bakaxel, stötdämpare, bromstrumma och bromsar… Så får vi fixa resten när vi kommit tillbaka i augusti…

5 reaktioner till “Oväntat besök i Ekeby – inget Sassnitz än på ett tag…”

 1. Håller verkligen tummarna att ni får tag på bakaxeln och allt annat och att allt ordnar sig imorgon!
  Som sagt, GAM Travel levererar alltid 🙂 hur var det sloganen var nu igen?? ”You never know where you end up!”
  Massor med kramar från oss!!!!!

  1. Ja, att vi alltid lyckas leverera resor med vår slogan är ett under ? Nu på kvällen skulle Jan fylla på luft i ena framdäcket och då small ventilen av. Helt otroligt!

   1. Hörde det… Då är ni klara med all otur för resan, så nu kan det bara bli bättre!
    Kram på er och lycka till imorgon

  1. Ja, nu hoppas vi att det löser sig så att vi kan komma iväg… Senaste budet är att vi nog kan få den lagad imorgon. Allt hänger på att vi ska lyckas få en bakaxel hit! Hoppas allt är bra med er!

Kommentarer är stängda.