Funderingar inför sommaren & årets premiärtur med husbilen…

Maj månad måste väl vara årets bästa? Våren är äntligen här och månaden kan till och med bjuda på lite sommarvärme om man har tur! Hela sommaren ligger framför en och semester och annat trevligt ockuperar tankarna. För min del innebär detta att årets husbilssemester så smått börjar ta form… Just nu verkar det som att våra sju veckor kommer att spenderas i Italien. Tanken är att åka längs med västra kusten ner till Sicilien och sedan ta östra kusten norrut.

Glass i skuggan är inte fel, en varm majdag!

Innan vi åker till Italien med husbilen så sticker Jan iväg på MC-semester till Isle of Man (detta var min 50-års present till honom, läs mer om det här). Så om en och en halv vecka drar han iväg på sin Africa Twin och blir borta nästan tre veckor. Direkt när han kommer tillbaka så är det dags för familjens husbilssemester och detta innebär egentligen tre saker: 1) Jans tankar går framför allt till att fundera över sina tre veckor på motorcykel i Skottland och sedan Isle of Man TT; 2) Husbilen måste vara klar innan han sticker och; 3) Det blir jag som får fundera på vart vi ska åka med husbilen och även göra listor på allt som behöver fixas innan han sticker… Vi har insett att tiden (precis som alltid!) är knapp så nu har vi en lista med rangordning: ”Måste fixas”, ”hoppas-vi-hinner-fixa-detta” och ”kommer-troligtvis-aldrig-att hinnas-med-men-hade-varit-trevligt-om-det-fixades”. 

Husbilen står parkerad vid Hällesjön.

För att få lite feeling och drömma oss bort så åkte vi i helgen bort på en liten minipremiär. Vi körde någon kilometer bort till en av sjöarna där vi bor och parkerade husbilen precis vid vattnet. Edvin var nog den av oss fyra som var mest förväntansfull och som han njöt! Han pratar ofta om husbilen och att han vill vara på husbilssemester, så han kunde knappt tro att det nu faktiskt var dags att åka iväg på riktigt! Det blev en perfekt premiär med strålande sol, blå himmel och spegelblankt vattnen… Nu ser vi alla, om möjligt, ännu mer fram emot sommaren äventyr!

Barnen upptäcker allt som finns vid vattenbrynet.
Kvällsmat i solen.