Isle of Man TT 2018 – världens bästa present (från världens bästa fru?!)?

På nyårsaftons morgon firade jag och barnen Jan som fyller 50 år på onsdag. Vi fick fira lite i förväg eftersom han drar till Tokyo med en kompis på sin födelsedag. Det var så kul att få ge honom hans present! Det har varit svårt för mig att hålla den hemlig. Framförallt för att allt bokades för över ett halvår sedan…

Först fick Jan två teckningar som Edvin och Alice ritat, med ledtrådar bakom… Sist fick han paketet med Edvins motorcykel inslagen…

Så vad var det för present som behövde ordnas så långt innan? En resa till det Isle of Man TT 2018 såklart! För er som inte är motorintresserade kanske bara höjer på ögonbrynet och tänker nåt i stil med: vad sa du att det hette sa du?! Men ni som har lite koll vet säkert att det är ett legendariskt motorcykellopp som varje år hålls på ön Isle of Man.

Sporten kallas visst real roadracing och banan går längs med husväggar och landsvägar på ön som ligger mellan Irland och Skottland. Banan har otroliga 226 kurvor, med hastigheter på över 300 km/h. Loppet är också (ö)känt eftersom över 250 personer har omkommit under tävlingarna. Om ni tror att jag skickar dit Jan för att bli kvitt honom så kan ni tänka om, han ska inte tävla utan bara vara åskådare 🙂

Själva planerandet började i våras och då var frågorna många! Skulle jag boka färjebiljetter för motorcykel eller skulle jag fixa flygbiljetter? Hur skulle jag lyckas boka färjebiljetter? Från vilken hamn skulle jag boka?  Vilka dagar skulle jag boka? Hur många dagar blir lagom på plats? Hur skulle jag få tag i hotell när jag väl lyckats boka färjebiljetterna?

Jag bestämde mig för att Jan skulle ta motorcykeln över för att åka runt lite i Skottland innan han tog färjan över till Isle of Man. Jag förstod ganska snabbt att det viktigaste var att få tag i färjebiljetter… Det slutade med att jag i slutet av maj lyckades få tag i biljetter till färjan mellan Liverpool och Douglas.

Då blev nästa steg att fixa boende… Eftersom det skulle bli en 50-års present så ville jag att övernattningen skulle vara på ett ganska schysst hotell och inte i tält eller andra enklare boenden som finns att få tag på. Så den 1 juni bokade jag rum för två på ett hotell mitt inne i Douglas. Det kändes SÅ.JÄKLA.SKÖNT när det var ordnat. Jag hade lyckats ordna en present till Jan som han har pratat om i flera år!

Lilla familjen firar med tårta, kaffe och paket…

Är jag världens bästa fru? Om du frågar Jan idag så svarar han garanterat ja på den frågan! 🙂

Läs mer om resan här!

2 reaktioner till “Isle of Man TT 2018 – världens bästa present (från världens bästa fru?!)?”

  1. Resor är verkligen den bästa presenten man kan få! Imponerad att du lyckades hålla det en hemlighet så länge och inte försäga dig:)

    1. Ja, upplevelser är alltid kul att få! Och att ge 🙂 Det var så skönt att äntligen få ge presenten! Vi träffade ett par från Irland på husbilssemestern i somras. Självklart frågade Jan om dom varit på Isle of man och kollat på loppen. Jag fick bita mig i tungan för att hålla tyst… 😉

Kommentarer är stängda.