Vinterns resa till Zanzibar (via Asien) – dag för dag

Här kommer en kort sammanfattning av vinterns resa, som till största delen tillbringades på helt galet vackra stränder på Zanzibar. Vi spenderade de första fyra dagarna i Indonesien, med ett första stopp i Jakarta och sedan Padang på Sumatra. Vi hade egentligen tänkt fortsätta ut på några öar utanför Sumatras västkust, men en kombination av dålig förbindelse med färjor, dyra boenden och kanske värst av allt – väderleksrapport med regn, gjorde att vi istället bestämde oss för att dra någon annanstans. Vi visste inte riktigt vart, men som ett första steg åkte vi till Malaysia och Kuala Lumpur.

Edvin spanar in allt spännande på första stoppet – Jakarta, januari 2018
Andra stoppet – Padang på Sumatra, januari 2018
Edvin och Alice framför in KL Tower på hotellets terass, januari 2018

Efter två hektiska dagar i staden så kände vi att det var dags att dra vidare, men vart? Resmål efter resmål valdes bort, främst på grund av värdet. Hela Asien verkade vara täckt av ett regnmoln kommande veckor… Till slut kom Jan på den briljanta idéen – Zanzibar. Det kändes helt rätt så vi bokade biljetter och åkte mot ön utanför Tanzanias kust. Vi mellanlandade i Qatar och på flygplatsen blev vi nekade att gå ombord planet till Tanzania eftersom vi inte uppfyllde klädkoden (1). Inte oss emot, vi gillar verkligen mellanöstern och det gav ett mycket uppskattat dygn i Doha.

Vid en av alla pampiga byggnader i Doha, januari 2018
Edvin framför ett av alla gatustånd i Soul Waqif, Doha, januari 2018

Efter en vecka på resande fot så landade vi på Zanzibar. Vi stannade två nätter i Stown Town som vi verkligen gillade.  Framförallt för att vi bodde på ett mysigt ställe med egen terass mot havet, men även på grund av alla mysiga gränder i den gamla delen av staden. Nästa stopp blev fyra nätter på Kendwa Beach, som hade magiska stränder och knallblått vatten. Sedan valde vi att dra vidare mot Nungwi Beach, som vi gillade ännu mer. Det var betydligt lugnare och mysigare stränder. Här bodde vi, precis som vi gillar allra mest, i en bungalow precis på stranden. Det blev fyra nätter här, men vi hade gärna stannat lite längre! Resan avslutades med ännu en natt i Stown Town och sedan var det dags att återvända till vardagen hemma i Sverige.

Barnen leker på stranden framför hotellet, Stone Town, Zanzibar, januari 2018
Kendwa Beach, Zanzibar, januari 2018
Mellanmål, Kendwa Beach, januari 2018
Promenad på Kendwa Beach, januari 2018
Alice sitter nöjd med en blomma som hon precis fått, Kendwa Beach, januari 2018
I skuggan under en lavaklippa, Kendwa Beach, januari 2018
Alice sitter nöjd i min famn, hon var huvudattraktionen för barnen runt om. Kendwa Beach, januari 2018
Jan badar med barnen, Nungwi Beach, januari 2018

Trots omvägen via Asien till Zanzibar så blev det en väldigt lyckad semester. Ni som känner oss vet att de flesta resor brukar se ut på liknande sätt – oplanerade och med en vetskap om att vad som helst kan hända. Varje resa ska vara ett äventyr!

  • Besökta länder: 4 stycken – Indonesien, Malaysia, Qatar & Tanzania
  • Antal flyg: 8 st
  • Antal timmar spenderade på flygplan: cirka 47 (alltså två dygn!)
  • Antalet hotell vi bott på: 8 stycken vilket ger ett snitt på under 3 nätter per hotell.
  • Pengar spenderade, utan flygbiljetter (2): cirka 17 000 kronor – ger ett snitt på 850 kronor per dygn. Inte så illa för en familj på fyra!
  • Pengar spenderade på hotell: ca 6000 kronor, ger ett snitt på 300 kr/natt
  • Pengar spenderade på taxi & buss: Strax över 1000 kronor.

    Jag badar med barnen i solnedgången över Nungwi Beach, januari 2018

(1) Jan jobbar på SAS så vi reser med personalbiljetter, som stand by. Eftersom vi representerar flygbolagen så ska vi klä oss Business Casual, men en del bolag är mer noggranna än andra.

(2) Eftersom vi flyger med personalbiljetter har jag valt att inte gå ut med vad flygbiljetterna kostar. För er som är nyfikna, ja biljetterna är lite billigare, men tänk på att de flesta inte åker via Asien för att komma till Zanzibar. Så vissa gånger kan säkert totalpriset hamnar runt priset för vanliga biljetter. Stand by är också verkligen stand by, det har hänt flera gånger att vi har fått sova över på flygplatsen eller helt fått byta resmål. Det har också hänt att vi fått köpa biljetter till fullpris på flygplatsen eftersom vår resrutt är mycket överbokad i flera dygn framåt. Då drar priset lätt iväg.

2 reaktioner till “Vinterns resa till Zanzibar (via Asien) – dag för dag”

  1. Hej! Vi funderar på åka till zaznzibar ni i februari. Vi är en familj med tre barn 5,9 och 11år. Har hört att det är osäkert där och att man inte ska vara ute på stranden osv när det blivit mörkt, stämmer detta? Tänkte även höra om ni tog vaccin mot gula febern?
    Hoppas du har tid att svara!
    Tack i förhand!
    /Sofia

    1. Hej!
      Vad kul att ni funderar på Zanzibar! Dit tycker jag absolut att ni ska åka. Det är magiskt! Vattnet är så fint att en måste nypa sig i armen ? Vi kände oss aldrig osäkra, och vi var på stranden och i Stone Town när det var mörkt. Vi tog inget vaccin mot gula febern (jag och maken hade iof vaccin sedan innan, men barnen vaccinerade vi aldrig). Ingen som frågade efter det. Om du har fler frågor så är det bara att fråga på ?
      Ett tips om ni ska åka runt på ön är att ta ut gott om pengar i Stone Town och ta med er. Bankomater fanns knappt på fler ställen (om jag minns rätt!) Jan fick åka bussen t&r till huvudstaden för att ta ut pengar när vi var där.
      Varma hälsningar,
      Sanna

Kommentarer är stängda.