Jambo jambo från Kendwa Beach på Zanzibar

Jambo betyder hej på swahili och ordet används flitigt här! Varenda person man möter hälsar med ett glatt ”Jambo!” eller ”Jambo jambo!”

Leka i sanden är kul!

I tisdags tog vi en taxi upp till Kendwa Beach, som ligger strax söder om Nungwi. Resan tog runt en timme och båda barnen och jag lyckades somna på vägen upp. Tur var nog det, för chauffören körde visst väldigt fort och aggressivt med massa omkörningar… När vi kommit fram gick Jan och letade hotell och ni kan ju gissa vad jag och barnen gjorde under tiden?! Satt i skuggan och drack fruktshake, såklart. När Jan kom tillbaka, en bra stund senare, beställde vi lunch. Vi hängde resten av eftermiddagen på restaurangen vid vattnet. Barnen lekte i sanden och var hur nöjda som helst, så vi satt kvar tills solen gick ner.

Jag och barnen hänger på en restaurang när Jan letar boende
Två nöja barn i sanden!

Efter en varm taxiresa och en eftermiddag på stranden så var alla ganska trötta, så efter att vi käkat kvällsmat la sig alla i sängen och tittade på film. Jag hann se ungefär 3 sekunder innan jag somnade… Rummet som vi tog in på hade bara fläkt, lägg till hög musik och massa människor utanför rummet så förstår ni hur natten varit… 🙂

Solnedgång över Kendwa Beach

Frukosten på stället var en av de bättre på resan, massa färsk frukt och gott bröd till. Efter frukosten gick vi ut på en promenad. Som vanligt när vi ”bara ska gå och äta frukost” så var vi borta flera timmar… Som tur var hade jag i alla fall med väskan med det viktigaste: Edvins badshorts, strandleksaker och solskyddsfaktor. Lagom till Alice lunchvila gick vi tillbaka till rummet. Eftermiddagen spenderades i skuggan på stranden, precis som dagen innan. Vi varvade lunch med frukttallrik och fruktshake, sedan hade även den dagen gått… 🙂

Frukostrond 1: Frukttallrik. Rond 2 bestod av gott bröd och omelett!
Edvin utforskar en av båtarna vid stranden. Ni som är uppmärksamma kanske ser att han håller på båtens toalett… Trevligt!
I princip ensamma på stranden…

Nu har vi precis ätit frukost och ska gå ut på en promenad. Ni kan räkna med att dagen kommer att se ut som gårdagen = strandhäng, frukt, shakes och god mat. Nu har vi riktig semester!