Ett första intryck av Zanzibar & Stone Town – trånga gränder och vackra stränder

Vi åkte ut till flygplatsen vid 5 igår morse och kollade hur bokningarna såg ut till Zanzibar. Det såg inte helt kört ut, så vi chansade och köpte biljetter (trots att vi redan hade biljetter till Dar es Salaam).  Vi blev ombedda att komma tillbaka 1,5 timme senare för att se om vi fått platser. För er som undrar så hörde vi inte ett ord om klädkoder 🙂

Om du tittar noga så ser du Edvins sko i vänstra hörnet…

När jag köpte biljetter såg stod resten av familjen och kollade ner på ett vattenfall inne på flygplatsen. När Jan skulle lyfta upp Edvin så fastnade hans fot och ena skon ramlade ner… Det var några våningar ner och bakom låsta dörrar. Jan pratade med personalen och dom skulle försöka hämta den. Det var visst inte helt problemfritt eftersom det var säkerhetsdörrar och endast några få hade nyckel… Men 1,5 timme senare fick Edvin tillbaka sin sko! Precis när han fått skon så var det dags för oss att gå till incheckningen och se om vi fått plats på planet… Det hade vi!

Flyget på väg från Doha till Zanzibar…
Fotat från flyget, innan landning.

Då var det bara att springa genom säkerhetskontrollen och till gaten. Sju timmars senare landade vi på Zanzibar. Så jäkla härligt! Efter över en vecka så var vi äntligen vid en strand! Men först skulle vi fixa visum och stämpla passen. Vi måste valt den sämsta tänkbara kön, för trots att vi var nästan först av alla på planet in så var vi bland de sista kvar. Bara ett par var kvar efter oss… Tur att barnen var nöjda under tiden i alla fall!

I kö för att komma in i Tanzania, här har de flesta redan kommit igenom. Hela ankomsthallen var full från början. Vi skulle bli kvar nästan längst av alla…
Jag och barnen hänger vid en restaurang, i skuggan under ett mangoträd precis vid vattnet!
Edvin dricker Bananshake

Vi tog oss in till Stone Town och där satte jag mig med barnen på en restaurang vi vattnet och köpte varsin fruktshake.  Under tiden gick Jan och letade hotell. Bra uppdelning tycker jag! Jan lyckades få tag på ett riktigt schysst rum med en balkong ut mot vattnet. För en gångs skull slängde vi inte in väskorna på rummet och begav oss ut på en gång, utan nu satte vi oss på balkongen och hängde där hela eftermiddagen. Vi såg solen gå ner över havet och sedan gick vi ut och käkade. Det var ungefär vad som hände den kvällen…

Söndagens eftermiddag spenderades på balkongen!
Solnedgång från balkongen

Imorse hörde vi Edvin ropa ”det är morgon nu!!” från sin säng redan klockan 06! Jag försökte förklara att det var tidigt, trots att det inte var becksvart ute, men det ville han inte alls lyssna på… Idag har vi hunnit med mycket! Gått runt i labyrinten med trånga gränder i Stone Town, kikat i lite butiker, hängt på balkongen, druckit shake på stranden, lekt i sanden och doppat tårna i havet. Nu har vi laddat batterierna lite och är redo för nya äventyr. Imorgon drar vi vidare upp mot Nungwi som ligger längst upp på norra Zanzibar.

Vi väntar på lunchen…
Alice på promenad i gränderna i Stone Town – Zanzibar
Eftermiddag på stranden utanför hotellet
Solmogna bananer & mango. Mums!
Alice står och spanar på båtarna
Vi stannade på stranden tills solen började gå ner