En resa runt jordklotet – Del 1: Storstadspuls i Tokyo

Sommaren 2015 gav vi oss iväg på en fem veckor lång resa runt jordklotet. Det blev en resa som innefattade det bästa av två världar: myllrande städer och storslagen natur! Resan började i mångmiljonstaden Tokyo och sedan fortsatte vi mot häftiga naturupplevelser i Alaska och Canada.

Utsikt över staden, från Tokyo Gouverment Building. Helt gratis och på en klar dag kan man se ända till Mount Fuji – Tokyo, juli 2015
Det stod sådana här automater lite överallt, med allt från dricka & mat till elektronik – Tokyo, juli 2015

Resan började med ett några få, men intensiva, dagar i Tokyo. Besöket gav mersmak och lusten att åka tillbaka och upptäcka mer av Japan är stor! Kontrasten mot den lantliga idyllen i den lilla byn där vi bor kunde knappt vara större. Staden är världens folkrikaste storstadsområde med otroliga 35 miljoner invånare.

Vi bodde vid tunnelbanestationen Shinjuko, där det uppskattas att 3,6 MILJONER människor reser igenom varje dag! Det låter helt otroligt och nästa ofattbart! Vi gick med Edvin i sulky och trots att vi stannade upp x antal människor när vi skulle stämpla våra biljetter så var alla trevliga. Inte direkt som under ruschen i andra storstäder 🙂

All mat vi åt var riktigt god! Tokyo, juli 2015
Självklart fick vi i oss lite sushi! – Tokyo, juli 2015

Vi bodde i ett minimalt hotellrum, där vi precis fick plats med en säng och våra väskor. När vi kom tillbaka till rummet på kvällen så hade tidsomställningen gjort att Edvin sov en hel del under dagen… Lugnt och skönt tyckte vi när vi upptäckte Tokyo. Inte riktigt lika skönt när vi skulle lägga oss på kvällen och Edvin var lika pigg som en lärka 🙂

Utanför fiskemarknaden i Tsukiji – Tokyo, juli 2015
Perfekt med barnstol på toaletten! -Tokyo, juli 2015

Så vad gjorde vi i staden som aldrig sover? Vi hann med att åka tunnelbana till fiskemarknaden Tsukiji, spana in alla häftiga klädstilar och människor i Harajuku och då främst på Takeshita Street. Självklart hann vi också med ett stopp vid den berömda korsningen vid Shibuya. En park är alltid standard när vi är i städer och inte kunde vi tro att det skulle finnas en sådan oas mitt inne i Tokyo.

En oas i myllrande Tokyo – Shinjuku Gyoen National Garden, juli 2015
Självklart måste det finnas skyltar att man inte får fånga fiskarna i parken… Tokyo, juli 2015

Om några dagar kommer ett inlägg med sista delan av resan: vår roadtrip i delstaterna Alaska och Washington i USA och British Columbia i Canada. I inlägget kommer du dessutom hitta en lista med våra bästa tips om du planerar att hyra bil i USA. Missa inte det 🙂