Slutet på föräldraledigheten och några (res)mål som växt fram under ledigheten…

Om en vecka är min mammaledighet slut… Det markerar på nåt sätt slutet på en era och början på en annan. Nu har jag varit hemma med våra barn, i två omgångar, och nu är livet som föräldraledig slut. Nu är det dags för vardag med allt vad det innebär. Och vet ni? Det känns helt okej!

Under detta året har jag hunnit fundera igenom mitt liv flera gånger om… Jag tror det är nyttigt att med jämna mellanrum reflektera över vad man vill ha ut av livet. När vardagen rullar på är det enkelt att fastna i samma mönster och svårt att ge sig tid att stanna upp och tänka. En viktig del i mitt liv är resor. Jag kan inte se ett liv framför mig utan möjligheten att resa med jämna mellanrum. Det var därför naturligt att börja sätta en del mål. Vad vill jag göra för resor i framtiden? Vart vill jag åka? Vad vill jag uppleva?

Alla dessa funderingar gjorde att jag började knåpa på en lista med några (res)mål. Här kommer första delen av den listan:

#1 Jag och Jan har varit i väg på många resor som varat över en månad, men jag skulle vilja åka på en resa som sträcker sig längre än så… Gärna mer än 6 månader!

#2 Resa transsibiriska järnvägen med hela familjen. Detta har jag velat göra länge, men det har aldrig blivit av. Det vore en perfekt resa på barnens sommarlov längre fram…

#3 Drömmen vore att någon gång åka med eget fordon hemifrån till några av -istan länderna (Turkmenistan, Uzbekistan, Kazakstan, Kirgizistan och Tadzjikistan) och vidare österut…

#4 Tänk att få se en häst galoppera över de enorma stäpperna i Mongoliet. Vilka vidder! Det har varit en dröm sedan jag var liten!

Mongoliet (bild från iventustravel.se)
#5 Bestiga Mount Fuji och se mer av den häftiga naturen i nationalparken Hakone som vulkantoppen ligger i. Pricken över i:et blir ett bad i någon av de varma källorna vid vulkanen.

#6 Sommarens korta besök i Budapest gav mersmak. Det vore ett perfekt resmål för nästa tjejresa!

#7 Köra runt Svarta havet med eget fordon.

#8 Sydamerika är helt oupptäckt av mig… Så det finns massor som jag vill se och uppleva på den stora kontinenten. Men en sak i taget, första målet är att doppa tårna i Amazonas!

Mäktiga Amazonas! (bild från limewave.com)
#9 Tänk att få se mer av Kina… Jag har endast varit i Peking, men jag skulle vilja upptäcka landet bortom mångmiljonstaden.

#10 Åka till världens största ö Grönland.

#11 En yoga-resa till något tropiskt land hade varit häftigt. Varför inte Costa Rica, Indien eller Indonesien?!

#12 Köra med husbilen längs med norra franska och spanska kusten. Jag skulle bland annat vilja stanna till i Ploumanac och Côte de Granit Rose.

Côte de Granit Rose (bild från routard.com)
#13 Jag skulle vilja köpa ett litet ställe utomlands. Kanske i Portugal?!

#14 Resa genom Panama, Nicaragua och Costa Rica…

#15 Upptäcka regnskogen på Borneo.

#16 Dundra fram längs med Pan American Highway, från Argentinas spets till Nordamerika.

Pan American Highway (bild från orangesmile.com)
#17 Ta mc-kort så att jag kan köra egen hoj på våra framtida mc-semestrar.

#18 Cykelsemester! Stort eller smått, Bornholm, Skagen eller Holland kanske… Någon som finner en röd tråd? En ledtråd: plant eller bergigt?!

#19 Jag har alltid varit rädd för djupt vatten, men när vi var vid Stora Barriärrevet så tog jag ett provdyk. Jag skulle vilja testa att dyka en gång till…

Efter ett dyk i stora barriärrevet – Australien, vintern 2009/2010.
#20 Segla jorden runt – egentligen är detta inget rimligt mål. Varken jag eller Jan kan segla, men man vet aldrig vad framtiden för med sig. Kanske lär vi oss det som pensionärer?!

#21 Åka tillbaka till Australien, men den här gången upptäcka inlandet och västkusten!

#22 Varje gång som vi har åkt igenom Tyskland har vi tänkt åka till slottet Neuschwanstein, men det blir aldrig av. Men nång gång ska jag få se slottet som inspirerat till Disney loggan.

Neuschwanstein (bild från foto-tw.de)
#23 Jag skulle vilja känna mig som fisken i vattnet när jag snorklar… Jag har alltid tyckt att det är lite läskigt med djupt vatten. Men jag övar och övar… Jag tycker att det är häftigt att snorkla med massa fiskar, men samtidigt tycker jag att det är lite otäckt. Tänk om jag kunde komma över det!

#24 Sommaren 2013 åkte jag och Jan ner till södra Afrika. I Sydafrika hyrde vi bil och körde runt i Krugerparken. Vilken upplevelse det var! Jag skulle gärna göra om det med barnen…

Vi höll nästan på att krocka med en noshörning!! – Krugerparken, Sydafrika 2013
Roadtrip i Krugerparken – Sydafrika 2013
#25 Jan äger lite skog intill en sjö här hemma, det hade varit en dröm att bygga en liten stuga där någon gång i framtiden!