Ut och resa med bebis eller småbarn? Här kommer mina bästa tips för packningen!

Vad man behöver ha med sig i packningen beror självklart på flera faktorer. Hur länge kommer ni vara borta? Kommer ni flytta på er mycket eller endast vara på ett ställe? I vilka länder kommer ni vara?

Vi har aldrig åkt iväg på charter och vi är oftast ute längre än en månad åt gången. Vi gillar att resa som ryggsäcksresenärer och flyttar på oss mycket och ofta. Då är det viktigt att få ner packningen, både till antalet väskor och vikten per väska. Detta har för oss inneburit att största delen av innehållet har gått till barnens packning…

Tänk på att det mesta faktiskt går att få tag i på plats. Det man ska tänka på är att ladda upp förråden med blöjor, gröt etc innan man åker ut till nån mindre ort eller strand. Där kan utbudet vara väldigt begränsat.

Här kommer en lista med mina bästa packningstips inför resan:

#1 Det viktigaste tipset enligt min mening är: försök få ner packningen! Det är så enkelt att packa med sig för mycket. Jag brukar först göra en lista och sedan lägga fram packningen. När jag väl lägger ner allt i väskan och märker att det finns plats kvar: fyll inte upp det!

#2 Tänk ett steg före: Jag brukar packa ner några blöjor och lite av barnens kläder i varje väska. Då slipper man vara utan det allra viktigaste ifall en väska skulle hamna på villovägar och komma fram senare…

#3 Om du reser med små barn så är en bärsele eller bärsjal skönt att ha med sig. På vissa ställen är det svårt att ta sig fram med vagn och då är bärselen nästan oumbärlig.

På vandringsleder är bärsele bästa alternativet! – Vancouver Island, Canada, juli 2015

#4 Jag tycker att det är skönt att ha med en vagn. När vi har rest med båda barnen  har vi haft med en paraplysulky och en bärsele. Barnen får då turas om att åka vagnen, enligt min mening räcker det bra.

Edvin i sulkyn – Vietnam, januari 2015.

#5 Tänk på att det går att tvätta på plats, anpassa hur mycket kläder du packar med efter det. Jag tar alltid med mig lite tvättmedel så att det går att tvätta upp själv om det krisar.

#6 Jag tycker att det räcker att ta med ett par Crocs till barnen. På flyget kan man ha ett par strumpor i och när man väl är på varmare breddgrader är ett par sandaler det enda som behövs!

#7 ”In the pocket baby” är en barnstol i tyg som man kan använda på vanliga stolar. Den är praktisk om man reser med barn runt 6 månader till 1,5 år.

Kvällsmat i pyjamas och ”in the pocket baby” – Filippinerna, november 2015

#8 Vi har en resesäng från Phil & Teds som endast väger 2,5 kilo. Den är perfekt eftersom den går att få plats med i ryggsäcken. Om ni är vana att sova alla i samma säng är resesäng såklart helt onödigt 🙂

Trångt, men mysigt… Detta var första resan som en familj på fyra. Efter denna resan köpte vi resesängen… – Indien, november 2016.
Edvin aka Virvelvinden sover bäst själv i sin resesäng! – Maldiverna, februari 2017.

#9 Vi har alltid haft med något paket blöjor och våtservetter hemifrån. Vi brukar lägga ett helt blöjpaket i sulkyn, som vi oftast checkar in på flygplatsen.

#10 Ett litet reseapotek kan vara bra. Tänk på att de mesta går att få tag i på plats, men några saker är alltid bra att ha nära till hands. Det jag brukar ta med är: febertermometer, Alvedon, Inotyol, Hydrokortisonsalva (bra vid insektsbett, torrfläckar etc) och vätskeersättning.

Om inte reseapoteket räcker till… Indien, november 2016

#11 Solskyddsfaktor, minst spf 50, är ett måste. Jag har haft solskyddsfaktor på barnen från att dom varit ett par månader. Självklart undviker vi solen i största möjliga mån, men det är svårt att komma undan den helt…

#12 UV-dräkt och solhatt behövs om du reser söderut. Solglasögon fungerar enligt min mening endast till större barn. Först nu när Edvin närmar sig 3 år låter han sina sitta kvar någon längre stund.

UV-dräkt och hatt… Filippinerna, november 2015.

#13 Myggmedel är ofta starkt, vi har kört med 100 % Citronella-olja. Extremt effektivt mot mygg och lite snällare mot barnen.

#14 Vi har faktiskt aldrig tagit med särskilt många leksaker till Edvin eller Alice. Några småbilar, pixiböcker och lite strandleksaker och det har räckt gott och väl. Barn har fantasi och kan leka med det mesta…

#15 Vi har alltid haft med oss ett paket gröt hemifrån. Det kan vara bra att ha om det krisar! Vi har också haft med en liten burk och sked så att det går att blanda till gröten snabbt och enkelt.

Oj vad grejer det blev… Men vi har faktiskt lyckats få med allt detta när vi rest med två barn, i endast en varsin ryggsäck plus en liten ryggsäck som handbagage. Och sulkyn då förstås…

Jag tänkte också nämna lite onödiga saker vi haft med oss när vi rest med barnen. Jag kommer inte på så många, men på första resan hade vi med oss ett litet pop-up soltält. Det användes knappt och har aldrig fått följa med på nån mer resa. Jag har heller aldrig använt vätskeersättning, men det har jag aldrig vågat chansa på att lämna hemma. Myggnätet till sulkyn har åkt med varje gång, men det har vi knappt använt. Av den enkla anledningen att det blir väldigt varmt, trots att det inte är helt tätt.

Hoppas listan gett lite tips och att Du blivit klokare på vad som behövs i packningen när man reser med små barn. 🙂

Se även:

Resa med barn? Här är en lista på vad du kan vänta dig!

15 tips när du ska flyga med barn eller bebis!

En kommentar till “Ut och resa med bebis eller småbarn? Här kommer mina bästa tips för packningen!”

Kommentarer är stängda.