Långa tunnlar & cykeltur in till Salzburg

Gårdagens förmiddag bjöd mest på tunnelkörning i Österrike. Karawankentunneln som går mellan Slovenien och Österrrike är nästan 7,9 kilometer! Det kom tunnel efter tunnel nästan hela vägen till Salzburg. Vid 15 var vi framme på Camping Schloss Aigen. Det är en mysig camping från 1951 som ligger 5 km cykelväg från staden. Rekommenderas!

Alice framför Pärlan på Camping Schloss Aigen
Edvin lekte en stund på lekplatsen och sedan hoppade vi på cyklarna och drog in till staden. Cykelvägen gick längs med floden Salzach. Saltzburg gav ett storslaget första intryck med fästningen Hohensalzburg uppe på berget. Det blev två olika lekplatser och några turiststråk innan vi cyklade hemåt, nöjda med vår spontana tur till staden.

På väg in mot Salzburg
Salzburg
Alla dessa häftiga byggnader!
Edvin åkte bakom mig in till staden…

Stråk på östra sidan om floden
Västra sidan om floden, kolla in alla häftiga skyltar!
… och Alice fick åka bakom mig på väg hem.
Vi har ingen riktig plan på vart vi ska åka idag… Vi hade först tänkt åka till Cortina i Italien, men istället blev det Salzburg. Planen har dessutom varit att åka förbi slottet som inspirerat till Disney-loggan, Hohenschwangau. Det har vi tänkt varje gång vi åkt genom Tyskland, men ännu har det inte blivit av… Nu väljer vi mellan att åka upp genom Tyskland eller åka in i Tjeckien och stanna i Cesky Krumlov. Vi stannade till där när vi åkte på MC-semestern 2008 men gick aldrig in i staden. Det verkar vara väldigt vackert! Vi får nog singla slant ?

2 reaktioner till “Långa tunnlar & cykeltur in till Salzburg”

  1. Åhh vad vi blir sugna på att resa!
    Underbara bilder och berättelser!
    Kul att ni gillade ställplatsen i Portoroz!
    Kramar från oss

    1. Den var verkligen perfekt! Vi får ta en sväng med husbilarna när vi kommit tillbaka till Sverige 🙂

Kommentarer är stängda.