Det bästa av Montenegro!

Igår fortsatte vi vår resa. Vi hade kunnat stanna i Lepetane längre, men på förmiddagen gjorde vi åt den sista (!!) blöjan och då packade vi ihop allt för att likaväl åka vidare (och handla på vägen). Vi tog ett stopp i Kotor och hade egentligen tänkt stanna över natten, men när vi kom fram så kände vi igen muren som slingrar sig från staden och över berget. Vi var visst här sist!

Stadsmuren som slingrar sig över berget, Kotor
Vallgrav framför muren, Kotor

Det var mycket folk och jämfört med ute på halvön var det långt ifrån lika charmigt! Så mitt tips till er som ska åka hit är: stanna i nån av de halvslumrande, söta byarna mellan Lepetane och Prcanj. Åk sedan på dagsutflykt till Kotor och om ni vill ha ännu mer liv och rörelse även till Budva. Det kommer kännas som himmelriket när ni kommer tillbaka till er lilla by igen, jag lovar!

Kotors gränder

Vi gick runt och strosade i stan och käkade lunch och sedan satte vi oss i Pärlan och åkte vidare mot Kroatien. Nu står vi på Camp Kate i byn Mlini, som ligger något söder om Dubrovnik. På kvällen tog jag och Edvin en promenad ner till vattnet. Det var trappor (160 trappsteg berättade en granne) och branta backar ner men Edvin kämpade på bra, när vi gick nerför i alla fall ?

Edvin på väg ner till vattnet, Mlini

Han tycker att det är så mysigt när han får lite tid själv och sprang runt och pratade hela tiden. Mitt lilla charmtroll! När vi skulle gå hem sa han i första backen att han var trött, 160 trappsteg senare med en 12 kilos Edvin på höften så var jag också trött…