Lite dramatik på hotellet och en påminnelse om hur semestern innan barn kunde se ut

Vad dagarna går fort när man är på samma ställe! Nu har vi spenderat fyra dagar på Nungwi Beach och varje dag har sett ungefär likadan ut, fast med förmiddagspromenad till olika platser och mat på olika restauranger. Eftermiddagarna har, precis som sig bör på semestern, spenderats på stranden!

Edvin spanar på kossor på en av våra morgonpromenader (självklart ska väskan vara på!)
Promenad in till byn
Edvin spanar in utbudet i Souvenirbutikerna

Barnen gillar verkligen att bada och så fort vi gått upp från vattnet med Edvin så frågar han ”ska vi bada?”. Alice är alltid lite tveksam när vi går i och ropar ”kallt, kallt!”, men så fort hon doppat sig tycker hon att det är hur skönt som helst. Edvin säger också: ”jag gillar kallt vatten”. Eftersom han med ”kallt” vatten menar vatten som enligt de flesta skulle beteckna som ”varmt” så är jag benägen att hålla med honom… 😉 Det verkar som att jag och Jan, som är två badkrukor av rang, har lyckats få våra avkommor till att endast uppskatta kristallklart och varmt vatten… Undrar om ett dopp i sjön hemma i Sverige kommer uppskattas till sommaren?

Jag och barnen framför vår favoritplats – en liten sandstrand med skugga emellan två klippor. Vi var tvungen att vada genom vattnet för att komma dit.
Jan och Edvin kommer upp från ett dopp
Jag och Alice i vattnet
Edvin och Alice spanar ner på ”vår” strand uppifrån

På måndagen hade vi stannat två nätter på stället och det blev lite dramatik på morgonkvisten. När vi skulle gå ner och äta frukost frågade personalen när vi skulle checka ut. Förbryllad svarade jag att vi ska ju stanna två nätter till… Nej, ni har bara betalt för två nätter fick jag till svar. Jag sa att vi vägrar att checka ut eller byta rum, vi sa fyra nätter från början… Efter frukosten gick Jan och pratade med personalen som efter lite diskussion erkände att dom gjort fel. Inte lätt när man får ett för bra pris för rummet och dom hellre tar in gäster som betalar nästan en tredjedel mer… Tur att det löste sig till slut!

Morgonpromenad längs med stranden när det var lågvatten
Alice ”plåstret” Axelsson sover på altanen
Den obligatoriska fruktshaken!

Igår fick vi en kväll som påminde lite om hur kvällarna såg ut när vi reste innan vi fick barn. Vi åt nämligen middag med ett par från Falkenberg: Linus och Julia som är här med sina två barn Henry och Charles. Nåja, det var nästan som innan, om vi tar bort faktumet att jag fick gå på upptäcktsfärd med Alice när vi väntade på maten och att alla fyra satt med ett varsitt sovande barn i famnen när vi skulle gå hem… Det var trevligt att för en gångs skull kunna sitta ner och prata med några andra vuxna och inte bara vara föräldrar. För omväxlings skull pratades det om lite andra saker än vad späckhuggare, valar, hajar, lejon (och cirka tusen andra djur…) äter. Just detta verkar vara Edvins största funderingar i livet just nu 🙂

Edvin och Alice myser på stranden
Solnedgång från altanen

I morses gick vi upp och åt frukost vid vattnet och efter det packade vi ihop väskorna och tog en taxi ner till Stown Town. Vi åkte till samma hotell som vi bodde på innan och barnen sprang ut till balkongen direkt och Edvin hämtade sin målarbok och började måla. Detta blir sista anhalten innan vi åker hemåt mot Sverige och kylan igen… Så vi passar på att njuta så mycket som möjligt och det lär slinka ner en och annan fruktshake innan vi åker hem 🙂

Frukost med frukt och färskpressad passionsfruktsjuice. Mums!
Två sovande barn i taxin på väg mot Stone Town
En nöjd Edvin med sin målarbok, på altanen i Stone Town

2 reaktioner till “Lite dramatik på hotellet och en påminnelse om hur semestern innan barn kunde se ut”

  1. Det var roligt att träffa er och vi njöt med av en lite ”senare” kväll 😉 Henry sa när han såg er i Taxin att han önskat att Edvin stannat en dag till:) Nu skall vi äta vår sista frukost här uppe i norr och sedan hoppas vi få en lika positiv upplevelse av Stone Town som ni! Kram Julia och Linus

    1. Ja, dom hade säkert kunnat haft kul på stranden! Hoppas att ni gillar Stenstaden! Kram från oss

Kommentarer är stängda.