Roadtrip i USA? Här kommer våra bästa tips!

Funderar ni på att åka på en roadtrip i USA? Vilken bra idé! Vi har hyrt bil där flera gånger och i olika delstater: Kalifornien, Nevada, Arizona, Florida, Hawaii, Alaska och Washington. Enligt min mening är bil helt klart det enklaste sättet att ta sig runt. Landet är uppbyggt med bilen i fokus!

Trafiken – får man köra mot rött?!

Man kommer snabbt in i både trafik och skyltning. Det enda man behöver tänka på, som det tog oss ett tag att förstå, är att man FÅR köra mot rött när man ska svänga till höger i en korsning… Tror jag iaf 🙂

Coolaste hunden?! Hawaii, vintern 2009/2010.

Ta dagen som den kommer!

Vi har aldrig bokat något boende i förväg, eller kollat upp vart vi ska stanna längs med vägen. Det finns motell titt som tätt och om ni gillar att vara spontana så behöver ni egentligen inte planera så värst mycket innan.

Vancouver Island, sommaren 2015

Varför inte ta en avstickare?

Låter det lockande att åka över till någon av USAs grannländer om du ändå är i närheten? Glöm inte att kolla upp innan så att det är okey att ta hyrbilen över gränsen, speciellt om du funderar på att åka över till Mexico.

På väg mot Vancouver – Canada, sommaren 2015

Försäkring – lagom är bäst!

Om du hyr via svenska bokningssajter så behöver du inte ta någon dyr försäkring när du hyr bilen. Kolla även upp om ditt kreditkort erbjuder hyrbilsförsäkring. Var beredd på att uthyraren sedan ALLTID försöker få dig att ta en försäkring på plats. Stå på dig och säg att du har all försäkring du behöver.

Däckbyte efter en punktering, Florida vintern 2012/2013

Automat? såklart!

Kanske har du hört att de flesta kör automat i USA? Funderar du på om du kommer få en bil med manuell växellåda eller automat? Du behöver inte fundera längre! Svaret är att du garanterat kommer att få en automat 🙂

På en av alla 42 broar på Key West – Florida, vintern 2011/2012

Vem ska köra?

Tänk på att det ofta kostar extra att vara två förare. Ett tips är att kolla upp detta innan ni bokar, då det kan skilja sig mellan olika uthyrare. Du kan dessutom ha tur och hitta en uthyrare där en extra förare ingår. Tänk på att det också kan vara dyrare om du är under 25 år.

Key West, vintern 2011/2012

GPS eller kartläsare?

Vi har aldrig hyrt GPS, istället har vi kört med offline-kartor på mobilen (ex. appen maps.me). Funkar utmärkt! Jag har inte varit med om att det finns några gamla hederliga kartor alls i bilen, så förbered någon form av karta innan ni kör 🙂

Ett stopp längs med Route 66, någonstans mellan Kingman och Flagstaff i Arizona, vintern 2009/2010

Internationellt körkort, behövs det?

På en av våra resor mötte vi ett svenskt ungt par som inte hade vågat hyra bil i Los Angeles eftersom ingen av dom hade ett internationellt körkort. Istället hade dom åkt runt med bussar… För att ingen annan ska göra samma miss: vi aldrig har haft med oss något och att ingen har någonsin frågat efter det.

Alaska, sommaren 2015

Hyra stol till barnen? Köp en istället!

Reser du med barn? Vi köpte faktiskt en barnstol på Walmart och fick betala mindre än för att hyra en stol. Med tanke på att vi sedan tog med bilstolen hem till Sverige så blev det en riktigt bra affär!

Jag monterar Edvins barnstol – Anchorage, Alaska, sommaren 2015