En reflektion kring barnens upplevelser och minnen…

Ibland slår det mig: Edvin & Alice kommer inte minnas någonting av de resor vi gjort hittills senare i livet! Det känns så snopet på nåt sätt…Det här får mig att reflektera över min egen barndom. Vilka minnen är det jag själv tänker tillbaka på?! På många sätt fångar bilden ovan mina bästa minnen från barndomen. Jag växte upp på en gård och på bilden poserar jag, min syster, mamma, & pappa samt vår västgötaspets Gipsy framför en av våra traktorer. 

Jag och min syster hemma vid gården (stallet skymtar i bakgrunden), sent 80-tal.

När jag växte upp hade mina föräldrar inte den ekonomiska möjligheten  att åka på någon långväga semester. Dessutom var det svårt för mamma och pappa att vara hemifrån, eftersom vi hade djur som behövde tas omhand. Trots det gjorde båda två sitt bästa för att ge mig och mina syskon en barndom fylld med upplevelser! Vi åkte till min mormor och morfar och deras stuga i Falkenberg varje sommar och där skapades många fina minnen; krabbfiske på klipporna & plocka snäckor och sjöstjärnor på stranden…

Jag och min syster på stranden, nån gång på 90-talet.

Men, de bästa minnena skapades faktiskt hemma på gården. För visst är det ett äventyr att åka på hölasset, släppa kalvar på bete eller åka traktor?! Med lite fantasi kan de flesta platser bjuda på härliga upplevelser, så man behöver inte resa långt för att ge sina barn fina minnen för livet!

Edvin har åkt på utflykt, till andra sidan av stenmuren – tidig vår 2017.

Tillbaka till nuet och mina tankar kring Edvins & Alice uppväxt. Jag tycker att det är så häftigt att jag och Jan lyckas ge våra barn alla dessa upplevelser runt om i världen, men jag vet också att det att vardagen som är det viktigaste. Listan kan göras lång på enkla saker som man kan hitta på hemma, som i ett barns ögon blir ett riktigt äventyr.

Vid en av sjöarna hemmavid, våren 2016.

Trots att vikten av att ha en vardag som man uppskattar, så tycker både jag och Jan att en resa med jämna mellanrum är ett måste. Kanske just därför ser en liten del av mig fram emot alla resor som vår familj kommer göra när barnen är äldre… Tänk att hyra bil i Sydafrika och köra in i Krugerparken och se en elefanthjord dundra förbi! Eller tuffa fram på ett tåg längs med transibisriska järnvägen… Det finns så många sakerjag vill göra med barnen! Vilken tur att vi har all tid i världen 🙂

Jag, Edvin och lilla Alice ska ha piknick i en glänta en bit från huset. Alice var bara en dryg månad gammal, september 2016.