Borås Zoo, när det är som bäst!

I söndags vaknade vi upp till strålande sol och en riktigt härlig höstdag. Vi hade inga planer för dagen så ett spontanbesök på djurparken kändes som en bra utflykt. Vi packade ner lite fika och sedan åkte vi iväg mot Borås Zoo.

Edvin & Jan spanar ut över savannen
Vilken perfekt dag det blev! Det var inte så mycket folk, så vi kunde strosa runt i lugn och ro. Vi började med en tur runt savannen och kollade på zebror, antiloper, pärlhöns och elefanter. Sist vi var här, i slutet på april, var elefantungen Chindi bara några dagar gammal. I slutet på juni föddes ytterligare en elefantunge, lilla Majira. Båda två var väldigt lekfulla och sprang runt och busade. Så härligt att se!

Elefanterna på savannen

Chindi & Majira leker!
Efter en titt på aporna och lejonen var vi alla lite fikasugna, så då gick vi mot platsen där vi brukar fika/äta när vi på på djurparken;  Björnlekparken. Varför brukar vi stanna till här? Jo, den ligger lägligt ungefär halvvägs in i parken. Dessutom finns det toaletter, gott om bord (plus för att det även finns barnstolar) och grillar. Men främsta anledningen till varför vi alltid stannar här är för att denna lekplatsen är bäst i hela parken. I alla fall om ni frågar Edvin 🙂 Han skulle kunna stanna och leka med vattenbanan hela dagen lång! Så bästa tipset är att ta med korv & bröd och lite goda tillbehör, så är lunchen (och föräldrarnas matro) fixad.

Edvin håller fram handen och ber mig backa… Han vill inte gå från lekplatsen!
Innan vi åkte hemåt stannade vi såklart till vid ”Barnens Zoo”. Här klappade Edvin både grisar och getter. Det Edvin tycker är roligast vid ”Barnens Zoo” är dock att springa runt i gångarna i kaninlandet.

Edvin spanar in grisen innan han vågar klappa…
Sugna på en tur till Borås Zoo? Det är öppet fredag-söndag hela september och oktober. (Bara för att undvika ev. missförstånd; detta är inget sponsrat inlägg eller liknande.) För mer info och öppettider, klicka här