Ut & resa? Tips på bra appar för de minsta

Det kan vara en bra idé att ha några appar i telefonen som funkar även för de minsta om man ska iväg ut på resa. Små barn är, enligt min uppfattning, ganska svåra att underhålla när man måste sitta still… Självklart är detta olika från barn till barn, men Edvin har alltid varit väldigt aktiv med mycket spring i benen. Han har faktiskt aldrig spelat särskilt mycket på surfplatta och jag har därför bara haft några appar. Kvalitet framför kvantitet eller nåt liknande ?

Barnen kollar på film på hotellrummet- Sri Lanka, februari 2017

Här kommer i alla fall mina bästa appar, som funkar offline, till små barn (från dryga året upp till runt 3 år).

  1. SoundTouch – pekbok med ljud och bild. Enkel och lätt att spela, även för de minsta fingrarna.
  2. Babyloonz TV – denna appen har helt underbara sånger som vi ofta lyssnar på! Godmorgonlåten är ljuvlig! Du hittar deras egna sånger under ”Babylons sjunger”. Det finns även olika pekböcker och annat kul i appen.
  3. TittutFörSmåbarn – Kul tittutspel med olika kategorier; bondgården, garaget, skogen etc.
  4. SpelFörBarn – Pussla ihop en polisbil eller andra fordon och åk sedan runt i stan. Med polisbilen jagar du tjuvar, med glassbilen säljer du glass och med båten fiskar du.
  5. Pussel för småbarn – Som det låter, en app med pussel 🙂

Och här kommer appar som Edvin gillar idag (från drygt 2 år upptill 3 år)

  1. SF Kids – bra med serier i offline-läge. Nackdelen är att det kostar per månad, men jag tycker det är värt det.
  2. Netflix – favoritserierna i offline-läge.
  3. Trucks and Diggers, från Sago Mini – ta hjälp av olika maskiner för att samla jord i en dumper.
  4. Road Trip, från Sago Mini – packa väskan och kör sedan på roadtrip. Det finns tvätthall och bensinstation längs med vägen.
  5. Små byggare – I appen finns en hel byggarbetsplats! Du kan måla om huset, mura, gräva, gjuta betongplatta och mycket mer!
  6. Airport – Här går du igenom alla steg på flygplatsen! Plus i kanten för att barnen får en förståelse för alla moment på just flygplatsen.
  7. Barnens pussel – inte bara ett pussel, när pusslet är lagt så vaknar det till liv. Underhållande och med lite olika svårighetsgrader.

Se även:

15 tips när du ska flyga med barn eller bebis!