Däckbyte, 1076 bensinstationer och ett första intryck av Shkoder

Igår hade vi inte kört många meter när vi fick syn på en gummiverkstad och bestämde oss för att byta våra däck. Innan vi skulle åka på semestern märkte vi att det slog i ett av däcken, men vi hann inte fixa det innan. Vi slängde med två extra däck, utan fälg, med tanken att byta på vägen. Det visade sig att Jan gjorde ett bra val att ta med däcken, ena backdäcket var skadat. Skönt att ha det gjort! Dyrt blev det inte heller, runt 150 kronor gick allt på och vad mycket plats vi fick helt plötsligt!

Däckbyte och balansering på gång!

När man kör längs med vägarna här inser man ganska snabbt att det är galet många bensinstationer. Man kör inte många 100 meter mellan stationerna och det är nästan alltid en på var sida av konkurrerade märke. Hur kan det gå ihop?! funderar jag som ekonom…

Legjenda Camping med Rozafa Slott på bergstoppen
Legjenda Camping med den blå runda poolen, fotat idag uppifrån slottet

Vi kom fram till Shkoder på eftermiddagen och hittade en camping vid stan. Legjenda Camping heter den och erbjuder fin utsikt över Rozafa Slott högst upp på berget bredvid. Vi parkerade Pärlan, plockade fram cyklarna och vagnen och stack ut på en cykeltur. Första intrycket av staden är att det är fattigt, vi har inte sett något riktigt slumområde innan men utanför staden kändes det nästan som en liten (ytterst liten) smak av Indien. Men det är samtidigt väldigt vackert! Rozafa slott uppe på berget, med den albanska flaggan stolt svajande i vinden. Floderna som omger staden och sjön som bär samma namn, Shkodersjön.

Shkoder i bakgrunden
Vy över floden och Shkoder i fjärran
Bron som leder in till staden, innan solen går ner…