Träflotte över floden och dåliga grusvägar!

När vi körde ner till södra Korfu imorses tog vi en väg som gick över bergen, i mitten av ön. Det var härliga vyer och smala kringelikrok-vägar.

Smal väg över bergen på Korfu

Efter att vi tagit båten över till grekiska fastlandet och sedan fortsatte mot Albanien började det kännas riktigt kul att vara på väg! Äntligen lite dåliga grusvägar och spänning ?

Färjan från Lefkimmi till Igoumenitsa

När vi skulle svänga av mot Ksamil var avfarten så brant, med riktigt dålig grusväg efter att vi var tvungna att stanna husbilen och först kolla så att vi kunde köra. Jo då, det skulle nog gå… efter någon kilometer så upptäckte vi att det fanns en helt ny avfart med fin asfalt! 

Nästa överraskning var när vägen helt plötsligt tog slut vid en flod. Där fanns det en träflotte med vajer som skulle ta oss över. Jag körde på och fick precis plats efter en annan bil. Jag frågade hur mycket det kostade, 10 EUR svarade han och började köra över innan jag hann säga någonting. Jan tyckte att det var alldeles för mycket och började pruta (någon som väntade sig nåt annat?!). Det slutade med att vi fick betala hälften ?

Flotte över floden… På väg mot Ksamil, Albanien

När vi kom fram till Ksamil svängde vi in på en riktigt mysig camping med vinrankor som skuggade nästan hela stället. Vi fick en iskaffe, lite godis och kallt vatten när vi parkerat. Efter det lagade vi lunch och när vi satt och åt fick vi nyplockade päron och en vas med doftande rosor. Vilken gästvänlighet!

Lunch på Ksamil Caravan Camping