Det bästa av Rom på några timmar!

Igår eftermiddag kom vi fram till Rom. Det var kanske inte så bra planerat att komma fram mitt i rusningstrafik, men så blev det… Mycket trafik, långa köer, en coollugn (?) kartläsare och svettig husbilsförare kan sammanfatta det hela ganska bra 🙂 Men tack vare den proffsiga kartläsaren (me, myself & I såklart) så körde vi inte fel en enda gång och hamnade tillslut på ställplatsen inne i stan.

Så idag, fredag, var det alltså dags att göra Rom. Vi tog metron in till centrum vid 10 och sedan gick vi och kollade på den ena historiska platsen efter den andra. Det som förvånade mig mest var närheten till allt. Man kan verkligen gå till alla av de mest kända sevärdheterna! Det finns dessutom någonting att se i varje gathörn, det vimlar av mysiga kvarter och gamla hus överallt. Det märks att Rom är en stad som varit med i över två tusen år.

Colosseum var mäktigt! Tänk att över 80 000 åskådare kunde sitta på dess läktare under storhetstiden. I jämförelse tar Sveriges största arena, Friends arena, ca 50 000 åskådare (65 000 inkl. ståplatser). Galet eller hur?! Efter att ha spanat in detta enorma bygge fortsatte vi ganska snabbt mot Roman Forum och Fontena di Trevi. Vid fontänen var det galet mycket folk (nåt annat kan man nog inte förvänta sig en dag i juni) så där stannade vi inte länge.

Det var ganska skönt att gå några lugna kvarter bort till Pantheon och sedan Piazza Navona. Barnen hade suttit i vagnen hela förmiddagen, men nu började båda två bli rastlösa. Då passade det perfekt att sätta oss på en lugn gata och äta vår picknick.

Nästa mål var Vatikanstaten. På vägen dit passerade vi Änglaborgen, Castel Sant’Angelo och änglabron. Efter att vi gått över bron såg vi Peterskyrkan en bit bort. Kyrkan såg verkligen pampig ut på håll, med ett stort torg framför och en allé med pelare. Vi tog en kaffe och lite fika i mikrostaten och sedan åkte vi tillbaka till husbilen. Vi gjorde alltså staden på runt fem timmar, så det var en Rom light denna gång… men vad skönt det var att komma tillbaka till Pärlan och tända på grillen!

Imorgon åker vi vidare till någon ställplats lite utanför staden. Vi kan inte åka långt bort, för på söndag är det dags för mig att flyga hem och jobba en vecka. Jag tar med mig Alice, som ska spendera veckan hos sin mormor (tack för det mamma!). Kvar blir alltså Jan & Edvin och ni som känner oss tänker nog ungefär som jag: hur ska detta sluta?! 🙂

2 reaktioner till “Det bästa av Rom på några timmar!”

  1. Tur att det var du som höll i kartan så den inte hamnade upp och ner….
    Så kul att läsa och se vad ni gör!
    Kram kram

    1. Ja, nån bra kartläsare har han aldrig varit! Det är ett under att båda två överlevde Isle of Man tur & retur ?

Kommentarer är stängda.