Som ett gäng rockstjärnor på turné – med ett första stopp i Jakarta

Starten på semestern kunde varit bättre… Redan på fredagen när jag kom från jobbet så hade jag feber. Eftersom barnen var friska så bestämde vi oss för att åka på lördagen som planerat. Vi flyger ju med stand by-biljetter så vi är inte styrda av någon viss dag, utan åker som vi vill. Under förutsättningen att det finns plats förstås 😉

Jan jobbade på fredagskvällen och med vår framförhållning innebar detta att jag skulle lyckas packa våra väskor och ordna lite inför resan, med nästan 40 graders feber OCH två vilda barn hemma… Det gick så där. Slutade med att jag däckade i soffan tillsammans med barnen framåt kvällskvisten. Som ni kanske förstår så fick vi packa på lördagen istället…

Väntar på att få lyfta – Landvetter.

På lördag eftermiddag satte vi oss i bilen och körde mot Landvetter. Efter tre timmar var vi i Istanbul och efter några timmars väntan gick vi på planet till Jakarta. Redan på flygplatsen blev jag påmind om vilken rockstjärna man känner sig som när man reser med små barn i Asien… Alla ska fota och gärna bära på barnen. Att det bjuds på godis är standard och när man försöker förklara att barnen inte äter godis så skakar dom oförstående på huvudet… Tur att varken Edvin eller Alice förstått det där med godis riktigt ännu så att det är enkelt att norpa det från deras små händer.

Hand i hand! På flygplatsen i Istanbul.

Flygresan till Jakarta tog nästan 11 timmar, men det gick förvånansvärt fort! Flera timmars sömn och lite mat och sedan var vi framme… En taxiresa senare så var vi framme på gatan Jalan Jaksa. Där hoppade vi av och gick och letade efter hotell. Vi fick tag på ett helt okej rum för en billig peng och checkade in. Då hade klockan redan hunnit närma sig åtta. För att komma in i ridomställningen någorlunda gick vi ut och käkade innan alla däckade i sängen, runt klockan 23.

En tvärgata till Jalan Jaksa, Indonesien
På hotellrummet i morses, vi har med en liten resesäng till Edvin.

Vilken härlig känsla det är att vakna upp i en ny stad att upptäcka. Jan var i Jakarta för 25 år sedan, men det är ju så länge sedan att det knappt räknas?! Dagen gick fort, vi började med en promenad till National Monument och sedan åkte vi vidare till Grand Indonesia Shopping Town. Inget ställe vi valt om vi inte haft barn, men nu var det helt perfekt. Edvin fick leka i ett stort lekland. Under tiden fick Alice (och hennes pappa!) sin vilostund. Efter lunch tog vi oss tillbaka till Jalan Jaksa där vi satte oss på en uteservering… Vi hängde där en bra stund och åt mellanmål och jag och Jan lyckades få i oss en varsin öl i (någorlunda) lugn och ro. 

Hela familjen i en ”Bajaj”, Indonesiens motsvarighet till Indiens Rickshaw eller Thailands Tuk-Tuk (men den Thailändska Tuk-Ruken är betydligt större än den som finns i både Indien och Indonesien)
På väg mot ”Grand Indonesia”
En nöjd Edvin i leklandet…
… och en minst lika nöjd syster och pappa!

Nu är det dags för att gå ut och käka kvällsmat här och sedan blir det sängen. Imorgon förmiddag flyger vi vidare mot Sumatra och Padang.

Alice i centrum – på flygplatsen i Istanbul.

2 reaktioner till “Som ett gäng rockstjärnor på turné – med ett första stopp i Jakarta”

  1. Å vad kul! Det är så roligt att följa er. Såg du meddelandet?
    Ha det så kul ??

Kommentarer är stängda.