Tre inköp till hemmet & en första dag i Montenegro

Innan vi körde ut ur Albanien på förmiddagen såg vi en vattenkanna och hink i galvaniserad plåt och var tvungna att stanna och köpa med båda hem. Nu längtar jag nästan hem till verandan och plantera blommor och göra fint! Vi hann bara köra några meter innan vi var tvungna att stanna igen och köpa ännu en sak till hemmet, nämligen en snurra att ha på skorstenen hemma. Det blir fantastiskt reflekterande ljus från solen när den snurrar på taket. Kommer bli magiskt!​ Att vi redan har svurit några gånger på våra inköp som än så länge står mitt på golvet är en annan femma…

Från Shkoder var det inte långt till gränsen, men där tog det stopp… Det var en del köer, men en timme senare var vi över i Montenegro. Det som var mest störande var inte tiden det tog utan att bilar bara susade förbi alla på motsatt sida (och var nära att krocka med mötande trafik)… Som svensk finns det nog inget mer frustrerande än personer som inte respekterar köer! ?

Här har vi nästan kommit hela vägen fram till gränsstationen

Vi valde att stanna redan i Ulcinj, endast 5 mil från gränsen eftersom Edvin inte är helt 100 idag (håller tummarna att det inte är magsjuka). Vi tog första campingen vi stötte på, Camp Miami Beach. Stranden är full av parasoller och stället har inte lyckats charma oss alls. Det är dessutom mycket fler turister än vi sett på länge, men det är kanske lika bra att vi vänjer oss?! Så att vi är förberedda inför Kroatien…

Här är visst strömmen endast på 110 volt, så AC:n funkar inte, typiskt när lillkillen är dålig. Dessutom gick strömmen helt, men en generator stod redo som tur var (det var nog inte första strömavbrottet…). Vi skulle tvätta en maskin sängkläder men det var redan en maskin i; ”2 timmar” sa kvinnan som jobbar här. När jag kom tillbaka efter 2 timmar sa hon ”1 timme till”… Efter en timme gick jag dit och hon öppnade maskinen och det forsade ut vatten. Behöver jag säga att jag struntade i att tvätta?! Det känns lite som att vi lämnade ordning och reda (och lugna, sköna stränder) på andra sidan gränsen… ?

Inte så charmig strand, eller hur?!

Nå ja, vi hoppas på nya friska tag imorgon för då fortsätter vi upp genom Montenegro. Vi var även här på MC-semestern genom Europa 2008, det besöket gav mersmak och det känns kul att äntligen vara tillbaka! Förhoppningsvis får vi idag se lite vacker natur och charmiga städer, för det är så jag minns Montenegro.