Vad äter lillafamiljen på husbilssemestern & ryggskott

Jans rygg har inte blivit bättre tyvärr, så vi har inte hittat på så mycket idag. Vi gick till affären allihopa utan att riktigt fundera på hur vi skulle få hem allt… Det slutade med att jag fick bära all mat och frukt (inklusive en stor och tung vattenmelon!), Jan bar Alice och Edvin fick gå själv. Det funkade som tur var!

På väg hem med tunga kassar!

Det kanske är någon som funderar på vad vi äter nu när vi är iväg? Standard är säkert att grilla, men vi har faktiskt bara grillat en gång ännu. Det spelar säkert in att vi faktiskt inte grillar så ofta hemma heller och med två små skruttar som är högt & lågt och hit & dit så tycker vi att det är enklare att laga på spisen. En av oss brukar leka med barnen när den andra gör mat och vi varvar vem som gör vad. Laga mat och diska är på nåt sätt avkoppling och egentid (som bara ni som har barn förstår fullt ut! ?).

Trots att vi inte har ugn så tycker jag att vi äter varierat och vi känner inte att vi tröttnat på maten än. Även om det är väldigt billigt att äta ute här så har vi faktiskt lagat i princip all mat i Pärlan. Om vi räknar bort när vi var i storstäderna i början (Prag, Bratislava, Budapest och Belgrad) så kan jag räkna på en hand de gånger vi ätit ute. Så vad käkar vi?

 1. Pastasallad är en favorit, med oliver, fetaost, tomater (allt det är riktigt billigt här!)
 2. Charkuterier som salami är billigt. Det är även olika ostar och oliver, så vissa kvällar har vi bara ätit det med ett glas rött vin till. Smaskens! Barnen är finsmakare så dom gillar också ostar, oliver och sånna saker!
 3. Vi hade med pulvermos från Sverige, hemma skulle jag aldrig laga det men när man är iväg funkar det. Så mos och korv har vi gjort några gånger. Den korv vi köpt här har varit riktigt god!
 4. Vi har även gjort mos med köttbullar, brunsås och lingon. Vi har fortfarande några hemifrån kvar i frysfacket!
 5. Stekt potatis med ägg, bacon och vita bönor
 6. Pasta med pesto, fetaost och oliver
 7. Ris (10-minuters) med sås på grädde, champinjoner, paprika, lök och bacon.
 8. Spagetti med köttfärssås (Jans favorit alla dagar i veckan, året om!)
 9. Tacos!
 10. Hamburgare med bröd
 11. Stekta pannkakor (favorit hos alla fyra!)
 12. Chili sin carne (alltså chili con carne, fast utan kött) med pasta eller ris
 13. Sedan har vi ibland gjort enklare kvällsmat som kräm med mjölk, omelett, blåbärs- eller nyponsoppa etc.
Till lunch blev det favorit i repris, tacos!

Ni som har barn vet att det dessutom blir mellis två gånger per dag och då äter vi frukt. Barnen älskar det och kan få i sig hur mycket som helst! Att det dessutom är billigt och skolmoget gör det ännu bättre. Det blir allt från apelsin, päron, kiwi, vindruvor och bananer till aprikoser, nektariner, persikor och melon.