Sczecin, Szcezin, Szczecin

Staden som är nästintill omöjlig att lära sig att stava till, men nu har jag nog fått kläm på det 🙂 Under veckan var jag på en kort arbetsresa där. Vi bodde på ett litet mysigt hotell som låg mitt i en park, i centrala Szczecin. Hotellet hade en spaavdelning, och för mig som älskar att basta så var ett besök på spaavdelningen ett måste! Där fanns det både ångbastu och ”vanlig” bastu, det fanns även pool och jacuzzi. Jag hade kunnat spendera hela kvällen där inne.

Park Hotell, Szczecin

Onsdag morgon bjöd på strålande sol och blå himmel. En kollega kom och mötte upp oss vid hotellet på morgonen och så åkte vi igenom staden. Vilken stad! Vackra gamla byggnader tornade upp bredvid vägen, jag ville bara stanna bilen och gå ut och upptäcka staden! Det kanske får bli en tur dit med husbilen nästa sommar?! Jag gillar verkligen östeuropa och städerna har en helt annan atmosfär än de typiskt svenska. En atmosfär som gör att det känns att man är utomlands och någon helt annanstans 🙂