10 filmer som inspirerar!

Häromkvällen såg vi en riktigt bra film (se nummer ett i listan)! Du vet en sån där film som träffar en öm punkt och får en att tänka… Hur lever jag mitt liv? Hur vill jag leva mitt liv? Hur vill jag att mina barn ska växa upp? Den fick mig även att börja fundera på vilka filmer jag sett som inspirerar mig på ett eller annat sätt. Alla handlar på nåt sätt om en resa och är enligt min mening ”må-bra filmer” som passar perfekt att se nu när hösten närmar sig… Se någon av filmerna och bli inspirerad!

 1. Given the Movie – filmen handlar om en cool liten grabb som reser världen över med sina föräldrar. Den är otroligt vackert filmad och handlar om en resa som söker svar på livets stora gåta; vart är den stora fisken? 🙂

  Bild från Netflix
 2. Späckhuggarnas fyrtorn – Handlar om en mamma med sin autistiske son som reser till en fyrväktare i Patagonien. Varför? Sonen verkar ha någonting gemensamt med fyrväktaren: nämligen en speciell relation till späckhuggare…

  Bild från Netflix
 3. The World’s Fastest Indian – Handlar om en man som länge närt en dröm om att åka med sin ombyggda mc till Bonneville Speedway. Han lyckas åka från Nya Zeeland till USA och ta sig till banan och trots flera hinder lyckas ha slå hastighetsrekordet!

  Bild från IMDb
 4. Tracks – En tjej bestämmer sig för att korsa öknen med en hund och några kameler som enda sällskap. Filmen visar att ensam tjej visst kan vara stark och att allt går, bara man vill (och är tillräckligt envis) 🙂

  Bild från Imdb
 5. The Straight Story – En man som är 70 plus bestämmer sig för att hälsa på sin sjuke bror. Problemet är att brodern bor 50 mil bort och att han inte längre kan köra bil. Hur löser han detta? Jo, man tager vad man haver – nämligen en åkgräsklippare! Inga konstigheter 🙂

  Bild från IMDb
 6. The way back – handlar om ett gäng fångar från ett Sibiriskt Gulag som vandrar hela vägen till Indien i sin jakt på frihet.

  Bild från IMDb
 7. Hotel Marigold – I denna film lämnar ett gäng pensionärer tryggheten i England och söker sig till Indien. Detta enorma land som lämnar sådana avtryck på sina besökare. Jag gillar filmen eftersom den visar precis vilka olika avtryck landet kan ge. Antingen älskar du kaoset eller så gör du det inte. Simple as that!

  Bild från IMDb
 8. The Grand Budapest hotel – En historia om ett hotell, en concierge och en hisspojke. Låter kanske inte så spännande?! Tro mig, det är just det!

  Bild från IMDb
 9. Kon-Tiki – Äventyraren Thor Heyerdahl var säker på att Polynesien befolkats från Sydamerika, men ingen verkade tro att det var möjligt. För att motbevisa alla gav han sig ut på en flotte, som han döpte till Kon-Tiki, och lät vindarna föra honom från Peru till Polynesien. Resan ägde rum 1947 och tog 101 dagar. Vilket äventyr!

  Bild från IMDb
 10. Lyckan, Kärleken och meningen med livet – Sista filmen handlar om en kvinna som lämnar allt efter en skilsmässa och reser världen över.  Egentligen är denna film kanske lite för romantisk för mig, men jag tycker ändå att den visar vilken makt resandet har. Filmen visar också att en resa kan vidga perspektiv och kanske också vad som är meningen med livet.

  Bild från IMDb

 

En kommentar till “10 filmer som inspirerar!”

Kommentarer är stängda.