Ett stopp i Ohrid på väg mot Albanien

Nu har vi packat ihop allt i husbilen ännu en gång och tagit oss till Albanien. Vi ser verkligen fram emot landet, vi var där 2008 på mc-semester (se mer under menyn Våra resor – Europa) och älskade det! Vacker natur, magiska stränder, vänliga människor och god mat!

Men innan vi lämnade Makedonien stannade vi till i Ohrid. Ohrid ligger på stranden vid sjön med samma namn och är med på UNESCOs världsarvslista. Staden är en av de äldsta mänskliga bosättningarna i Europa. Jag läste på Lonely Planets hemsida att staden var med på deras Top 10 -lista över städer 2017.

Vilken färgklick till bil! Denna mötte vi på väg till fortet.
På väg upp till fortet i Ohrid

Vi parkerade husbilen vid hamnen och gick upp till fortet. Det var brant och Edvin kämpade på upp för backarna ? Efter en halvtimmes promenad var vi framme, vilken utsikt över staden man fick där uppifrån!

Utsikt från Samuels Fortress, Ohrid
En gammal amfiteater, Ohrid
Utsikt över Ohrid

Vi körde österut från Ohrid mot Albanien och tog en mindre väg över gränsen. Det var smala serpentinvägar längs med vattnet. Nu väntar lunch!

Ohrid