Vår pärla!

Så, vad är det då för pärla som ska ta oss genom Östeuropa och vara vårt hem under 1,5 månad? Det är en Fiat Dethleffs från 2001, med en 2,8 liters dieselmotor. Vi köpte den i augusti förra året och bestämde oss för att sticka iväg denna sommaren. Det var lite att fixa med bilen, Jan har bytt kamrem, bromsar, olja & filter samt rostbehandlat underredet. Han har även bytt solpaneler på taket, satt in en bättre gasspis, bytt till ett lastbilsbatteri (till bodelen) samt satt in en mikro. Utöver detta så har det varit en massa smågrejer att fixa (som att göra fästen till bilbarnstolarna) men vi hann precis få färdigt allt. Jan höll på att greja in i det sista.

Jan & Edvin byter solpaneler, maj 2017

Vi hade tänkt åka ut på en provtur nån natt innan vi stack iväg, men tiden räckte inte riktigt till. En del tycker vi är galna som stack iväg utan att ha sovit ens en natt i bilen, testat hur man tömmer toan eller vattentanken. Men det är precis så vi funkar. Vi tar allt lite som det kommer ?

Nu väntar frukost och sedan ska vi åka mot Kutna Hora och en väldigt speciell kyrka!