Passa på & upptäck världen med era små! 

När jag ser tillbaka på våra tre år som en familj kan jag konstatera att man verkligen inte måste sluta resa bara för att man får barn. Tre-åringen hemma har varit i nästan 30 länder och ettåringen är snart uppe i 20 länder. Så vi har två små globetrotters 🙂 Med detta vill jag egentligen bara komma med en uppmaning: passa på och upptäck världen med er små!

Ön Koh Ta Kiev – Kambodja, januari 2015

Tips nummer ett för att få en lyckad resa är att åka så som ni gjort innan. Om ni bara åkt på charter tidigare så kanske ni inte ska åka iväg på första ryggsäcksresan… Res på ett sätt som ni är bekväma med, bara ni vågar ge er ut!

Öknen utanför Dubai, november 2015

Känns det som ett stort steg att åka iväg på en långresa? Andra tipset är att börja med en kortare resa om det känns enklare. Första flygresan jag gjorde med Edvin gick till Stockholm, då var han två månader.

Väntar på bussen – Sri Lanka, februari 2017

Tredje tipset är att tänka till när ni väljer destination. Åk till en destination som ni känner er trygga med. Om ni är vana resenärer som gärna upptäcker nya platser; åk till en ny plats. Om ni istället känner er lite osäkra, åk till en plats ni varit på tidigare. 

Edvin & Alice på stranden – Maldiverna, februari 2017

Enligt min mening så blir det aldrig enklare än att resa med en bebis! I början kräver bebisen egentligen ”bara” två saker: trygghet och mat. Vart man befinner sig spelar egentligen ingen roll. Tänk på att barn är anpassningsbara och snabbt blir vana vid att resa och se sig om i världen. Det behöver inte vara mycket mer omvälvande att vara i Prag eller i närmaste staden i Sverige. Bara ni är lugna och trygga i situationen så är barnen det också!

Edvin spanar ut över Hongkong, november 2015.

Så ta med er barnen och upptäck världen!

Se även:

Ut och resa med bebis eller småbarn? Här kommer mina bästa tips för packningen!

15 tips när du ska flyga med barn eller bebis!

Resa med barn? Här är en lista på vad du kan vänta dig!