En dag i häftiga Palermo

Vad tänker du när jag säger Palermo? En stad som präglats av blodig historia och maffia á la Gudfadern? Kanske inte den första staden man tänker på som resmål, men den är helt klart värd ett besök! Vilken häftig stad!

Efter att vi parkerat Pärlan på en ställplats i staden så fixade vi en snabb lunch och sedan tog vi metron in till Palermo Centrale. Första intrycket var kanske inte det bästa… Med öde gator och ganska tråkiga hus. Men efter att vi gått några hundra meter från centralen öppnade staden upp sig och visade sin bästa sida. Slitna byggnader, med massa blommor och växter på fallfärdiga balkonger! Rivningshus blandat med pampiga byggnader… Staden är dessutom Siciliens mest mångkulturella, så här blandas mat från världens alla hörn med pasta & cannoli. Helt klart en stad med själ! Både jag och Jan blev smått förälskade i Siciliens ruffiga huvudstad!

Vi åt glass och gick runt i flera timmar innan vi tog metron tillbaka till ställplatsen. Vi fixade toast till kvällsmat och sedan gick barnen ut och sparkade fotboll med några franska killar. Sedan ville Edvin bli fastspänd i sin bilstol och åka till färjan 🙂 Han har blivit lika fäst vid att förflytta sig och resa som sina föräldrar…

Nu har vi precis kört av färjan på Sardinien. Båtresan gick riktigt bra, trots att det blev lite förseningar så att det tog över 13 timmar. Vi lyckades få tag i två soffor, så vi sov någon timme. Dock i strålkastarbelysning och frostgrader, men ändå. Tur att vi varit förutseende nog och tagit på oss jeans och tröjor…

2 reaktioner till “En dag i häftiga Palermo”

  1. Kan inte säga annat än att det verkar som ni har det underbart!
    Skönt att båtresan gick bra! Ser fram emot nästa inlägg!
    Kram på er

    1. Ja, nu är det inte så långa båtresor kvar… förstår inte varför alla båtar är så tråkiga?! Lekrummet på denna var ett litet tomt rum med en tv i… Kram 🙂

Kommentarer är stängda.