Ett gäng vackra stränder på Sardinien

Här går det undan, nu har vi redan lämnat Sardinien och är på vår tredje ö på resan – Korsika. Vi hann självklart med några fina stränder innan vi lämnade Sardinien, här är en genomgång av våra dagar där.

Första stranden vi var på hette Mari Ermi, som låg precis intill mer välkända Spiaggia Chia. Det häftigaste med denna stranden var lagunen där det fanns flamingos. Här var det gott om folk, så det var ganska trångt på stranden. Det var dessutom stora vågor i vattnet, så vi fick verkligen hålla koll på barnen. Både Edvin och Alice tyckte att det var hur kul som helst att leka i vågorna!

Andra stället vi åkte till var mysiga Is Muras, som låg en kilometer ifrån vackra Is Arutas. ”Sanden” på denna kusten består av små, små kritvita stenar. Magiskt vackert! Så vackert att man tidigare exporterade stenarna världen över som akvariesten. Nu har man dock slutar med det, och du får inte ens ta någon sten med hem. Bra att den får vara kvar där den hör hemma!

Här hade vi mysigaste kvällen på hela semestern tror jag, vi bar alla möbler till stranden och grillade. Det var så jäkla härligt! Åtminstone tills vinden mojnade helt och myggen kom fram! Panik utbröt och vi skyndade oss till husbilen. Trots det fick hela familjen en satans massa bett! Här var strömmen så svag, så vi kunde inte köra vår AC. Eftersom jag har mer ont av mygg än av värme, så övertalade jag Jan att vi skulle sova med husbilens fönster stängda… Visst, det finns myggnät, men det kommer ändå in massa mygg av nån outgrundlig anledning… Jag och Alice sov helt okej, men Jan och Edvin sov knappt någonting. På morgonen bestämde vi oss för att åka vidare, synd för jag hade gärna stannat en natt till här.

Nästa stopp var Marina di Cugnana, som ligger på Esmeraldkusten (Costa Smeralda). Här var planen att stanna två nätter och cykla till två stränder in närheten: Spiaggia Rena Bianca & Raza di Junco. Så blev det inte.

Efter första natten så kom det vakter till ställplatsen och körde bort alla husbilar. Varför var oklart, eftersom ingen kunde ett ord engelska. Vi stannade kvar några timmar och fixade lunch, sedan tog vi husbilen till Spiaggia Rena Bianca. Här hann vi bara med ett snabbt stopp, eftersom vi egentligen inte fick parkera husbilen vid stranden…

Vi bestämde oss för att åka över till Korsika redan samma kväll. Så vi styrde mot Santa Teresa Gallura och tog färjan till Bonifacio. Staden visade sig vara ett riktigt guldkorn och en av favoriterna på resan…