Vattenfallen i Kravice & tillbaka i Kroatien

Igår var planen att börja köra mot Kroatien direkt efter frukost, men våra grannar på campingen var så trevliga så vi stannade kvar och pratade med dom en stund. Det var en irländsk familj med tre barn som skall vara ute med husbilen ett halvår.

Alex & Catherine med sina tre barn, plus Edvin

När vi kom iväg och kollade kartan såg vi att vattenfallen i Kravice låg på vägen så vi bestämde oss för att ta ett stopp där. Vi hittade en ”genväg”, men ni vet säkert vad man brukar säga om genvägar… Det slutade med att det tog lite längre tid att komma fram, så vid 13 svängde vi in på parkeringen till fallet. Vi hade förväntat oss att det bara skulle vara att gå ur bilen och gå en bit och se på vattenfallen. Men detta var en riktig turistattraktion med souvenirstånd, tåg ner till fallen och flera restauranger nere vid vattnet.

Vattenfallen i Kravice
Som ni ser var vi inte ensamma…
Jag & Edvin går över bron på väg till fallen

Om man vill ha en skön dag, med sol och (kalla) bad så är vattenfallen nåt som passar. Tänk bara på att du inte är ensam om att tänka just det, det var fullt med folk! Om du vill ha en häftig naturupplevelse så kommer du nog tyvärr att bli besviken, just för att det är så mycket turister, solstolar och restauranger. Vi åt lunch och Edvin lekte en stund vid en bäck och hade hur kul som helst, så det var ändå ett trevligt avbrott från att sitta i husbilen.

Auto Camp Sirena

Efter två timmar i Kravice hoppade vi in i husbilen igen. På kvällen svängde vi in på Auto Camp Sirena utanför Omis. Vi gick ner till stranden direkt och tog med lite chips och popcorn ner och satte oss i skuggan och hade picknick… Det verkar som att Edvin är lika mycket badkruka som sina två föräldrar för han sa att vattnet var kallt och ville absolut inte bada! Efter en stund åkte ändå kläderna av och barnen lekte åtminstonde i vattenbrynet ?

Stranden nedanför campingen
Picknick på stranden
Edvin klättrar uppför berget och jag & Alice sitter vid vattenbrynet
Här har Edvin precis hällt vatten på Alice, inte lätt att vara lillasyster alla gånger…

Det har hänt någonting sedan vi kom upp till Montenegro, Bosnien och Kroatien: helt plötsligt är det barnfamiljer på campingarna. Tidigare har det mest varit pensionärer. Dessutom är det nästan fullt på campingarna. Innan har det varit vi och nån husbil till, men igår tog vi sista platsen! Det fanns en till plats, men den var reserverad. Visste knappt att man kunde reservera platser…