Godkänt betyg till turisttäta Budva

När vi traskade in till Budva på kvällen anande vi att det skulle vara mycket turister, krimskrams-butiker och en ganska tråkig stad… Med de låga förväntningarna var det ganska enkelt att inte bli besviken och vi alla hade faktiskt en riktigt trevlig kväll.

Hamnen med gamla stan i bakgrunden
Jan och båda skruttarna i vagnen
Vätskepaus!

Vi har varit på resande fot i fyra veckor och den sista tiden har spenderats på ganska tomma stränder och städer som andats fattigdom och Östeuropa, så en charterort med kvällsöppna butiker och musik från restauranger och barer blev ett trevligt avbrott. Jag är övertygad om att vi inte hade känt likadant om vi kommit från Kroatien, eftersom det finns gott om liknande strandorter längs kusten norrut.

”Är pizzan färdig snart pappa?”
3/4 av familjen framför stadsmuren

Vi gick först strandpromenaden längs med staden och kom fram till muren runt gamla staden. Innanför stadsmurarna gick vi runt i smala gränder och spanade in husen och lite butiker. Den gamla stadskärnan var ganska liten så efter en stund gick vi ut och spanade på lite stora lyxbåtar i hamnen istället sedan vände vi hemåt.

Smala gränder, tur att vagnen inte är bredare!
Kyrktornet når precis över stadsmuren…
Lyxbåtar i marinan framför gamla stan
På väg ut genom stadsmuren i skymningsljuset…
Budva by night! Fotat på promenaden hem till husbilen