Jaz – Europas bästa strand enlig Lonely Planet! Kanske den sämsta enligt lilla familjen…

Idag packade vi, återigen, ihop allt och drog vidare. Edvin är bra nu som tur är, annars hade vi självklart stannat kvar tills han var bättre. Vi började köra norrut längs med kusten och kom fram till dagens stopp: Jaz Beach. Jan hade läst på nätet igår att stranden var på första plats över Europas vackraste stränder 2015 (enligt Lonely Planet). Egentligen har vi lärt oss att det inte går att lita på liknande listor för länge sedan, men vi tänkte ändå ge Jaz en chans. På väg mot Budva körde vi förbi ett av Montenegros mest (?) fotade vyer: Sveti Stefan. Om du sett bilder från landet så är sannolikheten stor att du sett en bild som denna nedan (självklart är alla bilder i bloggen fotade av mig):

Sveti Stefan

När vi närmade oss Jaz Beach, strax efter Budva, såg det ganska lovande ut.

Första vyn över Jaz Beach

Tyvärr var slogs våra förväntningar ner redan på parkeringen som var full med bilar. När vi fick veta att ”campingen” var bland alla bilar på parkeringen sjönk förväntningarna ytterligare… När strömmen inte fungerade (”just det, jag kom på det nu efter att ni parkerat att strömmen tyvärr är avstängd i några dagar”) och stranden dessutom var helt full av folk, solstolar och parasoller så kände vi att här vill vi verkligen inte bo! Så istället lagade vi lunch drog sedan vidare!

Vacker strand sa du? Skulle inte tro det morsan!

Vi körde tillbaka mot Budva och hittade en camping i Becici söder om stan, Auto Kamp Avala. Ikväll tänkte vi gå ner och kolla in Budvas gamla stadsdel, hoppas det överträffar våra redan rätt låga förväntningar ?

Auto Kamp Avala