Charmiga halvön mellan Tivat och Kotor

Vi bestämde oss att åka vidare från Budva nu på morgonen. Visst, vi hade en trevlig kväll igår, men för vår del så räckte det med ett snabbt stopp.

Budva på morgonen, gamla stan är längst till vänster

Nu vill vi till nån mindre stad som är lite charmigare. Sist vi var här körde vi mycket inne i landet och där var det riktigt vackert med mycket berg och sjöar.

Inne i landet, fotat 2008

Denna gång kommer vi istället att följa kusten och den lilla halvön som ligger vid Tivat och Kotor. Dagens stopp blev i Lepetane och Autocamp Verige, där vi har en gnutta utsikt över havet.

Autocamp Verige, med havet i bakgrunden

På kvällen gav vi oss ut på en cykeltur längs med vattnet. Det var så vackert, idylliska byar med gamla stenhus vid vattnet och blommande träd som hängde ut över vägen.

Cykeltur på kustvägen mellan Tivat och Kotor
Häftiga hus längs med vägen
Två små bebyggda öar utanför Perast.
De två små öarna, på den ena ligger ett museum.

Vi vände hemåt vid en liten butik, men vi var tvungna att gå in först och så klart hittade vi nåt att köpa med hem. Det blev en vattenkanna och en stor tung hink, båda i mässing.

Visst måste man gå in i en sån här butik?!
Magiskt kvällsljus…

Det är så kul att cykla bakom Jan när Edvin & Alice sitter i cykelvagnen, folk vänder sig om och ropar och skrattar. En bilist stannade mitt på vägen med bilar bakom och sa: Vad härligt det ser ut! Jag önskar att jag också kunde köra så med mina barn!

Två nöjda barn i vagnen

Men på vägen hem vet jag inte riktigt om det var min last på cykeln som gav mer uppmärksamhet ändå 😉

Dyrbar last på cykelstolen ?

2 reaktioner till “Charmiga halvön mellan Tivat och Kotor”

Kommentarer är stängda.