Poznan, Krakow och vidare mot Ukraina

Nu har vi snart kört igenom hela Polen och är på väg mot Ukraina. I söndags stannade vi till i Poznan, som Jan hade läst har ett av Europas vackraste torg. Vi höll inte riktigt med, visst torget var fint, men kan knappast kvala in som ett av de finaste i Europa. Det blev ändå ett lyckat besök i staden. Vi spanade in torget och sedan stannade vi vid en stor fontän och åt glass. Alice slängde av sig kläderna och skulle absolut bada. Efter att hon känt på vattnet var hon inte lika säker och stod mest vid kanten och busade. Klockan hade redan hunnit bli 18 när vi lämnade staden och körde söderut 1,5 timme närmare Krakow. Vi hittade en liten camping vid en sjö som var helt perfekt. Precis vid vattnet med lekplats, det var dessutom billigt (under 50 SEK). Så efter en snabb kvällsmat vid bobilen cyklade barnen ner till stranden och lekte av sig.

Barnen känner på vattnet – Poznan
Torget Stary Rynek i Poznan
Del av torget i Poznan som kanske inte var riktigt lika fin…
Fontän i Poznan och en nöjd Alice
Kvällsmat på campingen utanför Wieliczka
Sjön vid campingen

I måndags fortsatte vi mot Krakow och det slutade med att vi spenderade hela dagen i bilen… Trots att det tog längre tid än vi beräknat så körde vi sträckan utan bekymmer med ett lunchstopp och ett glasstopp på vägen. Vi var framme i Krakow vid 18 och då var vi ganska möra. Vi lyckades köra rätt in i staden och ända fram till det berömda torget Rynek Glowny. Vi är ytterst osäkra på om vi fick köra där, det var inte riktigt planen och vi hade lite bekymmer att hitta ut igen med alla enkelriktade vägar. Tillslut hittade vi en parkering och kunde gå tillbaka till torget. Barnen tyckte att det var skönt att komma ut från bilen och sprang runt och lekte på torget. Innan vi lämnade Krakow käkade vi lite pizza och sedan letade vi ett ställe för natten lite utanför staden.

Runek Glowny i Krakow

Klockan hade redan hunnit bli nio innan vi hittade en ställplats. Receptionen var samma som för ett motell och ett rum kostade inte mycket mer än ställplatsen. Vi valde att ta ett rum och vi vuxna tog en varsin lång varmdusch. Våra barn älskar att basta och bada (i varmt vatten) men ställer sig ytterst tveksamma till att duscha. Det hela slutade med en vurpa när Alice försökte klättra upp på vägen i ett försök att undvika duschstrålen. Jag kan nu i efterhand konstatera att det hela nog slutade med 1-0 till Alice eftersom hon slapp duscha håret… Hur som helst så kunde alla lägga sig rena i nytvättade lakan. Så lyxigt!

Frukost utanför motellrummet

Idag fortsätter vi österut om Ukraina och staden Lviv. Vi körde från motellet innan tio på morgonen, men under första två timmarna har vi inte lyckats komma så långt. Först blev det ett stopp i affären och lite glass, sedan skulle Edvin kissa. Efter det märkte vi att lampan för reserven lyste, så då var det bara att stanna och tanka. Efter ytterligare några minuter på vägen så ropade Alice att hon behövde gå på toa. Precis som det ska vara under en bilsemester med barn med andra ord 🙂

Vi har valt att inte köra på stora betalvägar, eftersom det inte finns någonting att se längs med vägen då. Vi ju inte bråttom så det gör ingenting att det tar lite längre tid… Idag hoppas vi på en smidig gränsövergång mellan Polen och Ukraina och att vi kommer hela vägen fram till Lviv.

2 reaktioner till “Poznan, Krakow och vidare mot Ukraina”

  1. Verkar som alla är nöjda och glada! Hoppas gränsövergången går bra!
    Kram från oss

    1. Det gick helt okej, två timmar ? Nu har vi haft en mysig kväll i Lviv! Kramar!

Kommentarer är stängda.