Vackra Breil – När en liten fransk bergsby blir helt rätt

När vi var på Côte d’Azur så hade vi tänkt stanna till i Cannes, men efter att ha betat av Antibes, Nice och Monte Carlo så var båda två lite trötta på trånga kuststäder. Istället började vi köra norrut. Kruxet var att Jan såklart hittat en MC-firma utanför Cuneo i Italien som bygger motorcyklar till Dakar-rallyt. Dit ville han självklart kika in och köpa lite delar! Eftersom vi lämnade kusten på en söndag så behövde vi fördriva en dag innan vi kom dit. Tur det, för det gjorde att vi stannade till i den vackra bergsbyn Breil. Vi hittade en camping som låg intill en alldeles grön flod, med isande kallt vatten. Här låg husen tätt emot berget och floden, med små trånga gränder emellan. Så mysigt!

På måndagen började vi köra norrut mot Buano Race Parts. Vägen dit var otroligt vacker, med serpentinvägar och grönskande berg och dalar. Vi hade hoppats på lite svallade temperaturer uppe i bergen, men termometern visade ändå uppemot 35 grader… På vägen stannade vi till på en gårdsförsäljning med massa gamla grejer och allt mellan himmel och jord. Kul att gå runt och titta, men det blev inga fynd till huset, tyvärr.

När vi väl kom fram till MC-butiken så var den stängd! Jag ringde upp och lyckades med hjälp av Google Translate förstå att det var lunchstängt fram till kl 14. Det var bara en halvtimme kvar, så under tiden åt vi lunch i husbilen. Vid två hängde vi på låset, men ingen dörr öppnades… Då gick vi till baksidan och hittade ett gäng killar på verkstaden/kontoret. Det visade sig att butiken var stängd på måndagar och att de grejer som Jan ville ha var beställningsvara och inte fanns på lager. Så surt!

Något besvikna började vi köra norrut och tog oss hela vägen till Aosta. Här handlade vi upp förråden och sedan tog vi in på en liten camping vid floden. Efter det började vi köra mot Schweiz…