Sista dagarna på Korsika med lite poolhäng och ännu en strand – Plage du Cupabia

Efter Bonifacio körde vi norrut på Korsika, längst med slingriga bergsvägar. Vi hade inget direkt mål för dagen, men vi såg några campingar längs med vägen och stannade till en på. Den var helt perfekt, en liten camping precis vid vattnet. Självklart var det helt fullt. Vi pratade med en gubbe som berättade att han kommit dit varje sommar i 37 år! Tillslut stannade vi på en stor camping som till och med hade pool. Inte likt oss kanske, men det kändes faktiskt riktigt härligt att spendera eftermiddagen vid en pool. Trots att Jan var tvungen att bada i kalsonger (och Edvin åkte så mycket rutschkana så att det gick hål på hans badbyxor 🙂

Om ni funderar över varför Jan badade i kalsonger, så berodde det inte på nån modeidé från hans sida utan man var tvungen att ha tighta badbyxor, typ Speedos, i poolen… Det kom en vakt och sa till Jan att han var tvungen att byta från sina badshorts. När Jan sa att han inte hade några andra fick han till svar att kalsonger var ett utmärkt alternativ… Man lär sig nåt nytt varje dag, osv…

Dagen efter åkte vi vidare längs med kusten norrut och stannade till på Plage du Cupabia. Här låg de en camping precis vid vattnet och vi hade tur att hitta en plats i skuggan. Här var det rena rama vilda västern och man fick parkera vart man ville… Det gick strömsladdar kors och tvärs över området, men vi lyckades faktiskt hitta ett ledigt uttag. Vi var framme på campingen redan vi innan 11, så vi fick hela dagen till att hänga vid husbilen och på stranden. På kvällen sprang det runt ett gäng med barn utanför husbilen, och Edvin & Alice vill självklart också vara med. Det slutade med att alla satt på en filt ute och målade. Jag fick hämta in båda två vid 22-tiden 🙂

Vi hade tänkt stanna två nätter här och åka tidigt upp till färjan på fredagen. Eftersom grindarna öppnades först kl 06 så fick vi åka kvällen innan istället. Ägaren var schysst och lät oss stå kvar till kl 19 utan att vi behövde betala extra. Det passade oss perfekt, då kunde vi hänga på stranden ända till kl 17.30. Efter det fixade vi kvällsmat, duschade och gjorde i ordning husbilen. Sedan bar det av mot Ajaccio, där färjan skulle gå mot Nice på fredag morgon.

På väg in till staden körde vi förbi en stor åker med en massa husvagnar och husbilar på. Men det var ingen skylt om om nån camping så vi körde in mot färjeläget och tänkte ställa oss på en parkeringsplats över natten. Det visade sig vara lättare sagt än gjort… Fullt med folk och bilar i staden, en halv milimter från att köra i en backspegel och parkeringsplatser med max takhöjd under två meter… Jag behöver väl knappt berätta att Pärlan är högre?!

Så det slutade med att vi åkte tillbaka till åkern utanför staden och lyckades hitta infarten. När vi väl parkerat så var det ingen som kunde engelska (surprise!), men tänkte att vi står kvar tills någon säger till oss. Det verkade vara någon typ av (religiöst?)möte. Det fanns till och med ström, men det vågade vi inte koppla in oss på… Vi sov i alla fall gott och vid 06 åkte vi mot färjan som skulle ta oss till Nice.