En cykeltur från Lascari till charmiga Cefalù

I måndags började i köra från Punta Grande till norra kusten och Lascari. Men vi hann med två stopp på vägen… Det första låg i en förort till Agrigento och där köpte Jan fyra (!) bränslepumpar till sin Africa Twin (det kan hända att Mr Ser-Business-i-allt tänker sälja någon av dom, eventuellt 🙂 ). Det var smågator och mycket trafik på väg dit, men det gick förvånansvärt smidigt ändå. Det blev bara en avstickare på under halvtimmen och en mycket nöjd Jan i bilen. Nästa stopp var på en Sicilia Outlet Village. Om ni varit på en outlet mall i USA, så kan vi förstå konceptet. Självklart skulle det vara riktigt varmt, närmare 40 grader… Trots det fick vi shoppat en del, sedan började vi köra norrut igen.

När vi väl kom fram till Lascari var hela familjen ganska trötta, så vi tog in på första bästa ställplats. Eller ja, först körde vi vilse i massa vägarbeten, som vanligt… Vi var framme strax efter 17 och då gick vi ner till stranden. Efter över två timmar på stranden så gick vi upp till husbilen och fixade småplock, oliver, pesto, baguette, cornichons & ostar, till kvällsmat. Trots en kaffe efter maten så lyckades jag somna innan barnen…

Igår tog vi cyklarna och cykelvagnen (bästa cykel/barnvagnen från Thule) och började trampa in mot Cefalù, som låg 1,5 mil bort. Staden ger ett mäktigt första intryck. Med det höga berget, kyrkan uppe på höjden och havet precis mot husväggarna. När vi väl kom in till stadskärnan så blev vi inte besvikna, vilken mysig liten stad det var! Trånga kullerstensgränder med havet precis intill. Det är min typ av stad 🙂

Efter att ha cyklat runt i staden så åt vi lunch vid vattnet, sedan var det dags för oss att börja cykla tillbaka. Vi kom fram till en helt tom ställplats. Vi spelade musik, sparkade fotboll och hängde ute tills myggen jagade in oss på kvällskvisten.

Idag är målet Palermo. Vi färjar över till Sardinen kl 00 inatt… 12 timmar på färjan, utan hytt, med två vilddjur. Önska oss lycka till 😉