Tre toscanska städer: Florens, San Miniato & Pisa

Nu har vi besökt tre toscanska städer: Måndagen spenderades i mäktiga Florens och på tisdagen hann vi med ett snabbt stopp i pittoreska San Miniato på vägen mot Pisa.

Florens var ungefär som jag föreställt mig och kom faktiskt inte med några större överraskningar. Men visst, det är en mäktig stad och överallt syns det spår av stadens kulturella och historiska arv. Det sitter i väggarna passar bra in här, det finns gott om byggnader som bevarats från renässansen. Vi strosade runt helt på måfå och det är så jag gillar att upptäcka en storstad!

Till lilla San Miniato hittar inte lika många turister och det är därför betydligt lugnare än både Florens och Pisa. Staden kännetecknas främst av att det är beläget högt på en kulle med torn som ger häftig utsikt över det toscanska landskapet. Vägarna består av smala och branta kullerstensgator med husen tätt intill. För oss blev det ett perfekt fikastopp under vägen från Florens till Pisa.

Pisa var faktiskt staden som överraskade oss mest. Allt jag visste om staden var Det lutande tornet, men vad jag inte visste var att detta torn låg innanför en gammal ringmur bredvid pampiga marmorbyggnader. Det var stora öppna ytor, helt utan trafik, så barnen kunde springa runt överallt och hade riktigt skoj. Mest underhållande var nog att spana in alla som ska fotas när de puttar på tornet… Efter en stund inne i Pisa åkte vi ut till Marina di Pisa och ställde upp oss för natten.

Idag, onsdag, fortsatte vi söderut och hamnade i Marina di Bibbona. Det är en badort som har sitt ursprung från sent 1700-tal, när det byggdes ett fort för att skydda närliggande Bibbona mot pirater! Vi var framme redan innan lunch, så idag har vi spenderat eftermiddagen på stranden. Till vår stora förtjusning upptäckte jag och Jan att vi faktiskt kan sitta på stranden och koppla av, barnen lekte i sanden och var hur nöjda som helst! Win win!

2 reaktioner till “Tre toscanska städer: Florens, San Miniato & Pisa”

    1. Ja, härligt är det verkligen, husbilslivet är underbart! Kram!

Kommentarer är stängda.