En perfekt höstkväll med bastubad mitt i sjön

Jag har redan tidigare nämnt att vi har en bybastu i byn där vi bor. I den är det vedeldad bastu varje lördag, året om. I förra veckan åkte några av de mest hängivna bastubadarna på ett ”studiebesök” till en riktigt häftig bastu!

På väg ut till bastun

Kvällen började med en båttur till bastun som ligger mitt ute i Viaredssjön. Jag trodde att vi skulle ut till en liten ö, men så fel jag hade! Det var ingen ö utan bara ett litet skär, som knappt stack upp över vattenytan. På pelare ligger sedan en rund liten bastu, med trädäck och brygga.  Självklart är bastun vedeldad och sprakandet brasan och skvalpandet från vattnet utanför var så rogivande. Vilken kväll!

Vi fick åka över i två omgångar… Här ska andra killarna precis gå i land på bastubryggan.

Tänk att basta här mitt i smällkalla vintern eller varför inte på sommaren? Då skulle kanske till och med två badkrukor som jag och Jan våga oss i vattnet 😉

Bastun drivs av Viaredsjöns Segelsällskap och måste bokas i förväg, för mer info kolla in deras hemsida här.