Lördagsutflykt till ”Stora huset” anno 1875

Under helgen som gått har barnen, precis som alltid, fått bestämma tempo och det har för ovanlighetens skull inneburit någorlunda lugn och ro. Förkylningar och hosta har avlöst varandra under hela hösten och så även denna helg…  Under lördagen gav vi oss i alla fall iväg på en liten utflykt till min syster och hennes familj i Stora huset. 

Mamma, min syster, Edvin, Alice och Edgar packar upp mat i köket; husets hjärta!

Jag älskar känslan i deras gamla hus med imponerande takhöjd och fantastiska fönster! Den mesta tiden spenderades, precis som alltid när vi hälsar på, i köket. Kaffe och fika avlöstes med mat och sedan lite mer fika för att avsluta med middag. Däremellan hann vi dessutom med en liten skogspromenad och den obligatoriska rundturen bland alla äppelträd. Det finns alltid några (!) nya 🙂

Edgar och Judit i full fart, med en liten del av äppelodlingen till höger

En helt vanlig helg när man är på besök hos sin syster som är galen i att baka, en riktigt äppelfantast och bor i häftigaste huset!