En resa runt jordklotet – Del 2: Roadtrip i Alaska och Canada

För några dagar sedan skrev jag om Tokyo och första delen av  vår jorden-runt-resa sommaren 2015. Etapp två var några dagar i Alaska, med start i huvudstaden Anchorage. Vi hade egentligen planerat ett stopp på Hawaii, men eftersom vi alltid reser stand-by och flygen till Hawaii var fullbokade så slutade det istället med Alaska. Eftersom vi inte alls planerat att stanna till där så hade vi inte en aning om vart vi skulle ta vägen efter att vi landat. Det slutade med att vi tog bussen in till centrum och letade boende. Dagen efter hyrde vi bil och gav oss ut på en liten roadtrip.

Alaska, sommaren 2015
Edvin på roadtrip – Alaska, sommaren 2015

Alaska bjöd på några dagar med storslagen natur, dyster huvudstad och många timmar i bilen… Vi trodde att vi åtminstone skulle få se björn eller varg, men det enda större djuret vi såg var två älgar. Inte så exotiskt för oss, eftersom vi bor med skogen (och älgar) runt husknuten…

Älg – Alaska, sommaren 2015
Försäljning på gården – Alaska, sommaren 2015
Edvin tyckte att militärens bilar var häftiga – Alaska, sommaren 2015

Nästa etapp på resan var Seattle. Där hyrde vi en bil och körde upp till Canada och Vancouver Island. Det var en plats som både jag och Jan länge velat åka till. Med höga förväntningar körde vi av färjan, och kanske just därför så blev båda två faktiskt lite besvikna. Det kan också ha berott på att naturen inte var helt olik den i Alaska och det blev lite same same but different

Promenad på Vancouver Island, perfekt med bärselen! Canada, sommaren 2015
På färjan tillbaka till fastlandet – Canada, sommaren 2015

Sista etappen blev en tur runt på Canadas fastland och delstaten British Columbia, med stopp i bland annat  Pemberton, Whistler, Lillooet och Mission. Denna del av resan överträffade istället förväntningarna. Den största förändringen var klimatet. Det torrare och varmare vädret passar mig mycket bättre! 

Lilla familjen – Canada, sommaren 2015
Brandywine Falls – Canada, sommaren 2015
Gammal bro, utanför Pemberton (om jag inte minns fel) – Canada, sommaren 2015

Vi avslutade veckorna i Canada med ett stopp i Vancouver och sedan styrde vi tillbaka mot Seattle. I och med det var våra 5 veckor på resande fot över…. Vi fick i och för sig stanna en natt på flygplatsen i Frankfurt på väg hem på grund av fulla flyg, men det är ju standard när vi reser 🙂

På väg mot Vancouver – Canada, sommaren 2015
Stanley Park, Vancouver – Canada, sommaren 2015
Vancouver – Canada, sommaren 2015