Sista 1,5 milen på treans växel & sedan ”Hem ljuva hem”… eller?!

Efter en heldag i Pärlan i tisdags så kom vi upp till Sassnitz på kvällen. Eftersom vädrets makter bjöd på regn och rusk köpte vi båtbiljetter över till Trelleborg med avfärd kl 23 samma kväll. Vi var nästan först på båten så vi hade tur och fick tag i en soffa att ligga på.

På färjan från Sassnitz till Trelleborg

Vi gick i land i Trelleborg klockan 3.30 på morgonen. Eftersom vi alla fått en del sömn så bestämde vi oss för att fortsätta hemåt direkt. Vid 8-tiden på onsdagen var vi framme i Bollebygd och handlade upp matförråden. När Jan körde från affären fick han bara i treans växel! Vilken tur att vi bara hade 1,5 mil hem och att det inte hänt tidigare!! (Uppför Llogara-passet till exempel… se: Hisnande bilfärd över Llogara-passet) Sista biten av vägen hem till oss består av grusväg och branta backar, skulle vi komma upp för backarna på trean? Jo då, med bra fart uppför kom vi ända hem. Det var tur att vi inte fick möte på grusvägen, då hade nog grannarna undrat varför vi hade så bråttom hem 🙂

När vi öppnade dörren kändes det helt knasigt. Så mycket plats!!! Efter sex veckor på några ynka kvadrat var första tanken att 200 kvadrat är alldeles för stort. Vi kommer sakna att vara tätt, tätt tillsammans hela familjen! Edvin var glad att vara hemma, men han sa flera gånger igår ”åka husbilen”!

Nu har Jan skruvat och hittat felet, en vajer från växelspaken till växellådan hade gått av… Felet var visst enkelt att åtgärda, så snart är nog Pärlan körklar igen 🙂 Vem vet, då kanske vi packar in allt och sticker iväg igen…